Primăria Medgidia a primit o donație de cărți din Turcia

379
Primăria Medgidia a primit o donație de cărți din Turcia - primariamedgidia-1396627483.jpg

Articole de la același autor

O delegație turcă a sosit la Medgidia pentru a face o donație de aproximativ 800 de cărți pentru Biblioteca Municipală I.N. Roman.
Delegația a fost primită de primarul Marian Iordache care i-a asigurat pe toți cei prezenți de toată recunoștința pentru ceea ce fac pentru comunitatea turco-tătară din Medgidia, prin donarea acestor cărți. Mai mult, oaspeții au adus și lucrări istorice proprii și au promis că vor reveni cu o carte importantă la care lucrează, o carte despre Dobrogea, despre istoria meleagurilor noastre.
În cadrul întâlnirii, primarul Marian Iordache a prezentat delegației proiectele importante în care municipiul Medgidia s-a implicat fiind susținut de oameni de afaceri din Turcia. El le-a prezentat oaspeților planurile Parcului Industrial și ale Polului de Competitivitate Medgreen, precum și avantajele poziției geografice ale Medgidiei, un oraș aproape de cele mai importante căi de transport, maritim, fluvial, aerian, rutier precum și feroviar.
După întâlnirea de la primărie, delegația a mers împreună cu primarul la Biblioteca Municipală, acolo unde toți cititorii interesați vor găsi cărțile. Cele 800 de cărți sunt în principal romane și cărți pentru copii și vor putea fi citite de orice persoană care cunoaște limba turcă la un nivel mediu, după cum spun chiar reprezentanții Universității Gazi. 
Oaspeții au mai promis că vor sprijini înființarea unui curs de limba turcă, pentru toți locuitorii orașului interesați de limba sultanului Abdul Medgid. Astfel, în perioada următoare, la Biblioteca Municipală se vor face înscrieri pentru acest curs gratuit de învățare sau aprofundare a limbii turce. 
Primarul Marian Iordache a declarant că apreciază implicarea Consulului General, a directorului Centrului Cultural "Yunus Emre", a profesorilor de la Universitatea Gazi și a reprezentanților mediului de afaceri din Turcia, alături de autoritățile publice locale și reprezentanții Colegiului Național "Kemal Ataturk", care reprezintă o nouă verigă în lanțul prieteniei dintre cele două popoare și este expresia voinței de întărire a legăturilor culturale și umane. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4472 secunde