Primăria Mangalia ia în calcul demolarea garajelor și amenajarea unor parcări de reședință

337
Primăria Mangalia ia în calcul demolarea garajelor și amenajarea unor parcări de reședință - fondmangaliaparcari-1518800634.jpg

Articole de la același autor

Primăria Municipiului Mangalia a organizat, vineri, o dezbatere publică privind Regulamentul de organizare, funcționare și rezervare a parcărilor publice din localitate.

La discuții au fost prezenți reprezentanții autorităților locale, dar și cetățeni ai orașului, mulți dintre aceștia fiind deținători de garaje. Administratorul public al Mangaliei, Dan Georgescu, a explicat celor prezenți propunerile municipalității cuprinse în draftul proiectului de regulament, care poate fi consultat și pe pagina de internet a instituției: www.mangalia.ro.

Potrivit documentelor, în Mangalia sunt 14.000 de autovehicule înregistrate și aproximativ 1.750 de garaje. În spațiile dintre blocuri sunt amenajate 495 de locuri de parcare, iar alte 2.000 de locuri de parcare pot fi ocupate pe străzile principale cu excepția bulevardului 1 Decembrie 1918 și Șos. Constanței.

Regulamentul prevede că fiecare cetățean al orașului își va putea rezerva, contra-cost un loc de parcare de reședință, în zona în care locuiește.

"Dacă un cetățean dorește să rezerve un loc de parcare, atunci o va putea face contra-cost", a spus în timpul dezbaterii, administratorul public al orașului.

Pentru a se putea amenaja mai multe locuri de parcare în cartierele orașului, autoritățile au în vedere demolarea garajelor și amenajarea parcărilor de reședință, spații verzi și locuri de joacă.

Conform unui proiect de sistematizare, într-unul din cartierele Mangaliei pot fi amenajate 1.700 locuri de parcare, prin demolarea a 273 de garaje. Primarul a spus că sistematizarea se va face de comun acord cu cetățenii, dar că tot mai mulți locuitori solicită demolarea garajelor insalubre și amenajarea parcărilor de reședință.

Prezent la dezbatere, edilul orașului i-a asigurat pe cei prezenți că toate proiectele municipalității, în această privință, vor fi prezentate cetățenilor și implementate numai cu acordul acestora.

"Administrația locală trebuie să se gândească la toți locuitorii orașului și să găsească soluțiile cele mai bune atât pentru cei care dețin garaje, cât și pentru cei care dețin mașini", a precizat primarul Cristian Radu. Cetățenii prezenți la dezbatere au susținut ideea parcărilor de reședință, solicitând, însă, ca taxa anuală sa fie suportabilă pentru venitul mediu din Mangalia.

La rândul lor, deținătorii de garaje s-au opus acestui proiect, spunând că nu au nicio vină că administrația publică de acum 20 de ani le-a dat voie să-și facă garaje pe domeniul public.

Primarul a propus reluarea dezbaterilor la o dată ulterioară, care va fi comunicată de autorități în timp util, pentru ca cei interesați să analizeze propunerea de Regulament și să aducă eventuale completări. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4586 secunde