Primăria Mangalia dă startul proiectului "Grădina Culturală Callatis"

288
Primăria Mangalia dă startul proiectului

Articole de la același autor

Direcția Cultură și Sport din cadrul Primăriei Mangalia organizează, vineri, 29 mai, de la ora 11.00, la Muzeul de Arheologie Callatis Mangalia - în curtea exterioară - evenimentul dedicat lansării proiectului "Grădina Culturală Callatis". Acesta este finanțat prin Granturile SEE 2014 - 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA, apelul "Consolidarea antreprenoriatului cultural și dezvoltarea audienței și a publicului".

Proiectul este implementat de Direcția Cultură și Sport Mangalia, în calitate de promotor, și Lise Wulff din Norvegia, în calitate de partener. Valoarea totală a proiectului este de 915.212,90 lei, echivalentul a 192.307,98 euro.

"Acțiunea presupune amenajarea grădinii Muzeului de Arheologie Callatis într-un spațiu de expoziții artistice, evenimente culturale și petrecere a timpului liber gratuit pentru comunitate și vizitatori. De asemenea, s-a considerat oportun parteneriatul cu o artistă din Norvegia, care va ține un atelier artistic în Mangalia pentru a stimula inovația artistică pe plan local și care va realiza o instalație artistică pentru grădină. Toate acestea vin în sprijinul comunității locale, oferind posibilitatea creșterii vizibilității artiștilor locali și a dezvoltării publicului, dar și creșterea consumului cultural", au transmis reprezentanții Primăriei Mangalia.

Obiectivul general al proiectului vizează diversificarea ofertei culturale din Mangalia și creșterea accesului comunității la cultură prin crearea unui spațiu și program dedicate atât artiștilor locali, cât și a comunității locale sau turiștilor. Obiectivele specifice sunt: îmbunătățirea accesului la cultură în Mangalia prin dezvoltarea unei grădini culturale cu program de activități artistice și culturale, consolidarea managementului cultural în Mangalia prin crearea a cinci locuri de muncă și dezvoltarea publicului și diversificarea ofertei culturale. Durata proiectului este de 20 de luni. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7905 secunde