Primăria Mangalia a acordat titlul de „Cetăţean de Onoare” unor personalităţi

847

Articole de la același autor

Primarul Mangaliei, Cristian Radu, a acordat unui număr de nouă personalităţi diploma de „Cetăţean de Onoare” al municipiului Mangalia. Evenimentul a avut loc, recent, într-un cadru festiv, în staţiunea Neptun. Distincţiile au fost înmânate după ce Consiliul Local a votat, în unanimitate, hotărârea privind acordarea titlului unor personalităţi din domeniile cultural-artistic, publicistic, literar, istoric, ştiinţific etc.

Potrivit reprezentanţilor administraţiei publice locale, au fost oferite două distincţii, post-mortem, lui Stephan Eleutheriades, arhitect, pictor, memorialist, și lui Ștefan Delureanu, profesor, doctor în istorie și scriitor, pentru contribuția adusă de-a lungul activității în promovarea Mangaliei, la nivel mondial. Ultimul veteran de război din Mangalia, Vasile Oleniuc, a primit şi el titlul de „Cetăţean de Onoare”.



Primarul Radu Cristian a mai oferit importanta distincţie doamnelor Emilia Dabu, scriitor, publicist și fondator al Clubului Artelor „Solteris”, și Dora Alina Romanescu, scriitor și profesor. Karl Robert Perko, profesor, pictor, grafician, Traian Broască, profesor de muzică, dirijor și compozitor, şi Emil Corneliu Ninu, profesor, filolog, publicist, se pot bucura de titulatura „Cetăţeni de Onoare ai Mangaliei”. Tânărul Denis Tudor, fost elev al Liceului Callatis, premiat de Elon Musk pentru dezvoltarea sistemelor de transport „Hyperloop”, în toată Europa, a primit şi el onoranta titulatură.



În cadrul întâlnirii, edilul Cristian Radu i-a asigurat de respectul şi recunoştiinţa autorităţilor şi comunităţii locale, pentru întreaga activitate profesională şi contribuţia lor la promovarea Mangaliei, pe plan naţional şi internaţional.

„Pentru mine și întreaga comunitate, este o onoare să acord acest titlu. Elitele locale trebuie prețuite și respectate de noi toți. În fiecare an, vom organiza astfel de gale, în cadrul cărora vom acorda titlul de «Cetățean de Onoare» și altor personalități care au făcut numele Mangaliei cunoscut în lume, au sprijinit, îndrumat și șlefuit noi artiști, care, astăzi, duc mai departe cultura și valorile locale”, a subliniat primarul Cristian Radu. 





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5632 secunde