De la 1 ianuarie 2011

Primăria impune noi reguli comercianților și piețarilor din Constanța

2547
Primăria impune noi reguli comercianților și piețarilor din Constanța - 209ec9c46bf5f37ad7f0119b023ce906.jpg
Primăria Constanța a pregătit un set de reguli pentru agenții economici care desfășoară activități comerciale și servicii de piață în municipiul Constanța. Regulile, care nu se știe în ce măsură îi vor mulțumi sau nemulțumi pe micii comercianți, vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2011.
În convocatorul ședinței de consiliu local de joi, se regăsește și proiectul de hotărâre privind aprobarea "Regulamentului privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață în municipiul Constanța". Adoptarea acestui proiect va conduce la abrogarea HCLM nr. 370/2004 cu modificările și completările ulterioare.
Proiectul cuprinde o serie de dispoziții, care, potrivit raportului semnat de directorul executiv al Direcției Administrarea Domeniului Public și Privat, Constantin Babuș, au menirea de a reglementa desfășurarea activităților comerciale în condiții de legalitate și implicit să asigure, printre altele, respectarea principiilor liberei concurențe. Tot din raportul care stă la baza proiectului, aflăm că autoritatea locală poate stabili orare de funcționare pentru agenții economici ținând cont de solicitarea acestora, dar și că taxele propuse pentru eliberarea acordului de funcționare au fost concepute în așa fel încât să nu reprezinte un efort financiar prea mare pentru agenții economici. Dacă este sau nu așa doar plătitorii respectivelor taxe se pot pronunța. Menționăm, spre exemplificare, câteva tarife prevăzute în proiectul de hotărâre: taxa eliberare acord de funcționare precum și viza anuală a acestuia pentru unitățile ce desfășoară activități de comercializare a produselor și serviciilor de piață se stabilește în sumă de 80 lei; taxa eliberare aviz program de funcționare precum și viza anuală a acestuia pentru unitățile ce nu se regăsesc în anexa O.G. nr.99/2000, republicată, se stabilește în sumă de 80 lei; taxa de autorizare pentru desfășurarea de activități temporare în zone publice (respectiv pe domeniul public sau privat al municipiului Constanța precum și al cetățeanului) se stabilește în sumă de 200 lei.
Taxa pentru eliberarea/vizarea autorizației privind desfășurarea activității de alimentație publică pentru unitățile tip restaurant și tip bar variază între 600 lei și 3.000 lei.
Prin același proiect de hotărâre, sunt stabilite și taxele locale pentru utilizarea temporară a locurilor publice din municipiul Constanța, precum comercializarea de carte, presă, vederi, loz în plic, artizanat, pictură, casete audio, video, CD-uri, mărțișoare, felicitări și alte astfel de îndeletniciri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9824 secunde