Primăria Cumpăna, implicată într-un proiect ce vizează copiii cu părinţi plecaţi din ţară

247
Pe data de 29 iunie, în comuna Cumpăna a avut loc conferința de lansare a Proiectului „Cooperare — Onestitate — Prietenie — Implicare – Informare C.O.P.I.I.” în Regiunea Sud-Est și Regiunea Sud-Vest Oltenia. Unitatea administrativ teritorială Cumpăna este parteneră și beneficiară a proiectului.



Obiectivul general constă în stimularea participării la educație a copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate și prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a școlii în regiunea de Sud-Est și Sud-Vest Oltenia prin cooptarea și participarea acestora la activități de educare, comunicare și alte abilități sociale cu accent pe preșcolari și elevii aparținând minorității romă și elevii din mediul rural/ comunitățile dezavantajate socio-economic.



În comuna Cumpăna, grupul țintă al proiectului este format din preșcolarii și elevii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate, pentru o perioadă mai mare de șase luni. Mai exact, 149 de copii. „Proiectul va fi pregătit pe perioada vacanței, urmând ca apoi, din toamnă, elevii înscriși în program să beneficieze de cursuri «Școala după Școală», prin Serviciul de Asistență Socială. De asemenea, vor fi angajate cadre medicale și bucătari pentru pregătirea hranei, prin proiect fiind oferite rechizite și uniforma pentru școală. Este un proiect foarte generos, mai ales că va fi oferită și educație parentală, de către specialiști. În decembrie 2021 vor începe cursurile, iar proiectul se va finaliza în 2023”, a declarat primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6061 secunde