Primăria Cumpăna a marcat „Ziua Pământului”. Deputatul Lucian Lungoci, prezent la acţiune

626
Primăria Cumpăna a marcat „Ziua Pământului”. Deputatul Lucian Lungoci, prezent la acţiune - cumpana-1619199590.jpg

Articole de la același autor

Ziua Pământului a fost sărbătorită joi şi în comuna Cumpăna, acolo unde autorităţile locale au avut grijă ca acest eveniment să nu fie trecut cu vederea.

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, împreună cu mai mulţi voluntari, au plantat copaci pentru a marca această zi specială a Planetei.

La eveniment a fost prezent şi deputatul PSD de Constanţa, Lucian Lungoci, cel care a pus şi el umărul la plantarea copacilor.

„În fiecare an, pe data de 22 aprilie, celebrăm „Ziua Pământului” pentru a ne reaminti că Planeta Pământ și ecosistemele sale ne oferă condițiile necesare pentru întreținerea vieții. Anul acesta, se împlinesc 51 de ani de când celebrăm „Ziua Pământului”, iar această sărbătoare ne reaminteşte cât de mult ar trebui să apreciem minunatele daruri pe care ni le-a făcut mama natură. Aşadar, să îi aducem un omagiu pământului, să medităm la el şi, în cele din urmă, să luptăm în mod concret pentru sănătatea şi curăţenia lui. Nu moştenim Pământul de la străbunii noştri, ci îl împrumutăm pentru copiii noştri. Astfel, avem datoria, față de generațiile viitoare, să avem grijă de planeta noastră, să îi gestionăm responsabil resursele fără a le epuiza, să îi păstrăm apele, solul și aerul curate, să combatem poluarea acolo unde există deja și să nu ne gândim la toate acestea doar o zi pe an, ci să purtăm cu noi mereu această responsabilitate”, au transmis autorităţile locale din comuna Cumpăna.

La final, reprezentanţii Primăriei Cumpăna au ţinut să marcheze Ziua Pământului printr-un citat al marelui scriitor român Geo Bogza.

„Să privim încă o dată Pământul acesta drag pe care foşnesc plopii şi cântă ciocârlia, şi să-i arătăm, mai mult ca oricând, dragostea noastră”.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.871 secunde