Primăria Constanța vrea să extindă cartierul de locuințe sociale Henri Coandă

1337
17
Primăria Constanța vrea  să extindă cartierul de locuințe sociale Henri Coandă - ceproiectevordezbate-1409153838.jpg

Articole de la același autor

Primarul municipiului Constanța, Radu Mazăre, a convocat, astăzi, consilie-rii locali în ședință ordinară pentru a dezbate și supune spre aprobare 33 de proiecte de hotărâre.

În cadrul întâlnirii, aleșii locali vor lua în discuție rectificarea bugetului municipal pe acest an. Un alt proiect vizează acordarea de facilități la transportul urban de călători în municipiul Constanța unor categorii de pensionari ca măsură de protecție socială. Mai exact, modificarea face referire la majorarea plafonului de venituri până la care municipalitatea acordă gratuitate la transportul în comun. Practic, dacă aleșii locali vor accepta propunerea lui Mazăre, urmează ca de luna viitoare, toți pensionarii cu venituri de până la 1.000 lei/lună să primească gratuitate la transportul public în comun. În prezent, pensionarii constănțeni beneficiază de abonamente de transport gratuite în baza cuponului de pensie, cu condiția ca pensia să fie de cel mult 950 lei/lună.

Totodată, printre altele, consilierii locali vor lua în discuție și proiectul de hotărâre privind alocarea din bugetul local a sumei de 450.000 lei, cu TVA inclus pentru susținerea în anul 2014 a programului județean de prevenire și reducere a mortalității ca urmare a infarctului miocardic acut.

De asemenea, aleșii vor discuta și aprobarea principalilor indicatori tehnico-economici ai proiectului prin care va fi construită cea de-a doua etapă a campusului social Henri Coandă.

Totodată, va fi suspus dezbaterii și proiectul care îi obligă pe agenții economici să-și înfrumusețeze fațadele, în caz contrar fiind pasibili de amenzi. Alte proiecte se referă la aprobarea vânzării prin negociere directă a unor bunuri, terenuri sau clădiri ce aparțin domeniului privat al municipiului Constanța, dar și achiziția de servicii de consultanță juridică, asistență și reprezentare juridică în vederea apărării intereselor municipiului Constanța în fața Ministerului Public - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcția Națională Antico-rupție, Serviciul Teritorial Constanța în dosarul 93/P/2013.

O altă temă de interes care va fi dezbătută în cadrul ședinței de astăzi face referire la acordul pe care trebuie să și-l dea consilierii municipali pentru înțelegerea de cooperare și parteneriat între municipiul Constanța și orașul Eskișehir din Turcia.

Comentează știrea

17 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
....
28 august 2014
....

Daca ar plati ''masa'' motorina la autobuzele RATC cu siguranta nu ar mai da abonamente Gratis dar asa...

petrica
28 august 2014
pe masa

sa o extinda pe MAMA SA daca tine asa de mult la tigani ,nu ajung astia care sunt ca nu ne putem odihni,mizerie la blocurile din jur, mirosuri ,isi fac nevoile prin alte locuri SICTIR PRIMARE, NU MAI VOTATI CIRCARUL,cine vrea primaria sa desfiinteze cartierul FERENTARI de Constanta

Antonescu
28 august 2014
Si pe ma-ta

De ce nu o aduci si pe ma-ta in Henry Coanda?Si ea face parte din categoria familiilor nevoiase,are un copil handicapat.de ce nu extinzi campusul in curte la tine?deja ne este frica sa mai iesik din casa seara.nu vezi ca in fiecare zi se intampla o infractiune pe raza sectiei doi. Constanteni,trezirea,asta ne- nenorocit de tot.Acum se pregateste deja de alegeri.

admirator
28 august 2014
dar de ce nu se ocupa Primaria

de crearea de locuri de munca, sa nu mai apara cazuri sociale? De ce nu fac parcuri industriale cu toate utilitatile, nu micsoreaza taxele locale pentru investitori etc...?

cetatean1
28 august 2014
pai?

pai cum sa faca locuri de munca? cand el se tine de CIRCARII,asa ii place sa pape banii(voi face gigacaloria ieftina,voi face spatii verzi,voi face pe dracu ghem)sa dea DUMNEZEU sa te manince viermii de viu pe tine si pe ala care a avut ideia cu acest cartier care mai poarta numele si unui savant (oare ce vina are Henri Coanda),bine a spus nr. 2 FERENTARI DE CONSTANTA EXISTA VIATA SI DUPA mAZARE NU IL MAI VOTATI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

gica
28 august 2014
interes mascat

Incerc sa inteleg grija primariei pt.pensionarii cu venituri relativ modeste dar elevii nu au si ei dreptul sa plateasca abonamentul la jumatete ? De ce nu se acorda nici o atentie acestui aspect ? Oare numai tiganii pot circula fara bilet ? Se asteapta fapte concrete si de bun simt nu pomeni electorale !!!

Alina
28 august 2014
afara cu tiganimea

intr-o zi o sa se trezeasca si constantenii..la noi vin tiganii din henry coanda sa cerseasca si ca sa se razbune ca nu le dam,ne lasa plocon treaba mare si treaba mica pe scara..ne au spart masinile de n ori..du i dracului la marginea orasului,ca ne au tampit..si de ce ciorile nu sunt controlate in RATC,ba mai mult,stau jos pe scaun?pana si franvezii si germanii s au saturat de ei si ar da irice sa scape de ei si pastaie le face casa intre oameni civilizati..fa le cartier de tugani langa vila ta,sa vedem de ti mai plac scursurile umane

JALEA
28 august 2014
NESIMTIRE

pai extinde cartierul de tiganime ca sa dea la pilele lui sa crape de mancare sa aiba salarii si sa il voteze tiganimea ii baga in gherete. da mai bine le-ar da pnesii mai mari decat pomana pachetului cu gandaci si abonament la ratc o sa dea ratc faliment sa plimbe basinile pensionarilor nesimtiti.....dupa ce ca au moca de la mazare mai sunt si nesimtiti si put a pisu si ridica persoanele adulte care vin de la servici sau de la doctor de pe scaune.ASTA E NESIMTIRE

cta
28 august 2014
cit v-a mai dura???

bai primare,tu sau cineva care te slugareste faceti o monitorizare a nemultumirilor oamenilor care muncesc sau care vor sa o faca dar nu au unde???va intereseaza sau aveti garantia ca ati pus mina pe oras,judet, ca totul e al vostru si faceti ce vreti??? mai deunaziii l-am vazut pe sticla pe mazare vaitindu-se ca ii e frica de amenintari...

sindbad
28 august 2014
Ciuma rosie,,,

Exista opozitie in CL? Nu mai vreau ca din banii mei sa sustin tot tiganetul si p-aia care au fugit de munca toata viata, si s-au trezit la batranete ca n-au nimic...Si pe urma tot eu sa fiu sfidat, Fa-le tata cartier din banii tai, ia-i in casa, du-i intr-un hotel gol, din sudul litoralului, dar nu-i mai baga in sufragerie...Romani, treziti-va! D-aia l-au adus pe pededistul Medelin Voicu sa candideze in Ferentari de Cta,,,sa fie sigur...

17 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6394 secunde