Primăria Constanța taie zilele orașului de pe listă. În loc de concerte, urări de sănătate!

412
2
Primăria Constanța taie zilele orașului de pe listă.  În loc de concerte, urări de sănătate! - primariaconstantanuorganizeaza-1432060283.jpg

Articole de la același autor

În fiecare an, la data de 21 mai, cu prilejul sărbătorii Sfinților Împărați Constantin și Elena, se marchează și "Ziua Municipiului Constanța". De-a lungul anilor, cu acest prilej erau organizate diverse acțiuni speciale cum ar fi spectacole sau concursuri pentru copii. Cum această zi se apropie cu pași repezi, reprezentanții administrației locale au anunțat că Primăria Municipiului Constanța nu va organiza evenimente speciale cu această ocazie.

"Prin HCLM 116/23.02.2002, Consiliul Local al Municipiului Constanța a votat, la inițiativa consilierului Nicușor Constantinescu, declararea Zilei municipiului Constanța în data de 21 mai a fiecărui an. Ziua a fost aleasă de sărbătoarea ortodoxă a Sfinților Împărați Constantin și Elena, care au introdus creștinismul ca religie oficială în Imperiul Roman. Un alt argument de fixare a datei acestei sărbători este faptul că, în secolul IV D.H., vechea denumire greacă Tomis a fost schimbată cu cea de Constantiana, după numele surorii Împăratului Constantin. Primăria Municipiului Constanța NU va organiza evenimente speciale cu această ocazie. Cu ocazia Zilelor municipiului, Primăria municipiului Constanța urează tuturor constănțenilor sănătate, fericire, bunăstare, succese și realizări remarcabile în activitatea zilnică", se spune într-un comunicat de presă transmis de Liviu Tramudana, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța. 

Comentează știrea

catalin
20 mai 2015

Angajare imediata !!!!! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Se lucreaza part-time sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Valabil in toate orasele !!! Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "detalii" la adresa de email [email protected]

Pintea
20 mai 2015
Parodii

Cand am citit acest articol m-am intrebat ,ani de zile am cantat ca ne tragem din Traian si Decebal ,dar daca orasul s-a numit dupa Imparatul Constantin de ce este de genul feminin si iata ce am aflat : Constanta este orasul cel mai vechi atestat de pe teritoriul Romaniei. Prima atestare documentara dateaza din 657 i.Hr. cand pe locul actualei peninsule s-a format o colonie greaca numita Tomis. Localitatea a fost cucerita de romani in 71 i.Hr. si redenumita Constantiana dupa sora vitrega a imparatului Constantin cel Mare.Ea se nascuse ca fiica lui Constantin Chlorus (tatal lui Constantin cel Mare) si a Flaviei Maxima Theodora (imparateasa Bizantului).Pai pe 21 mai noi sarbatorim pe Sfintii Imparati Constantin si mama sa Elena .Deci Constantiana nu era fiica imparatesei Elena .Ma intreb cine a pus zilele Constantei incepand cu 21 mai ce legatura avea acea parodie cu marea sarbatoare crestina.Felicitari domnule Fagadau ca desfiintati toate parodiile din ultimii ani. Ziua Constantei ar trebui sa fie pe 15 August ,iar Sfanta Maria ar trebui sa fie patroana spirituala a orasului Constanta.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.8443 secunde