Primăria Constanța, contract pentru 18 staţii de încărcare a mașinilor electrice

349
1
Primăria Constanța, contract pentru 18 staţii de încărcare a mașinilor electrice - statiideincarcare1-1635085604.jpg

Articole de la același autor

18 stații de reîncărcare pentru vehiculele electrice vor fi instalate, în lunile următoare, la Constanţa. Fiecare va avea câte două puncte de reîncărcare, unul de curent continuu cu o putere de 50 kW și unul de curent alternativ cu o putere de 22 kW.

„Este un proiect de infrastructură care ne ajută să combatem poluarea și să transformăm Constanța într-un oraș mai prietenos cu mediul. Această măsură vine în completarea achiziționării unei flote de 41 de autobuze electrice și a 125 de stații de autobuz moderne care vor transforma Constanța într-un oraș civilizat, cu aer mai curat”, explică primarul municipiului Constanţa, Vergil Chiţac.

Potrivit acestuia, la începutul lunii noiembrie va fi semnat contractul de finanțare, care va fi asigurată de Administrația Fondului pentru Mediu. Valoarea totală a proiectului este de 4,4 milioane de lei cu TVA, dintre care aproape 1 milion de lei vor reprezenta contribuția autorităţilor locale. Stațiile de reîncărcare vor fi amplasate: în cartierul Poarta 6, pe strada Brizei, lângă Piața Roșie, în cartierul Km 4 – 5, pe strada Progresului, lângă Şcoala Gimnazială nr. 33, pe Șoseaua Industrială nr. 7, lângă fostul Liceu „Vasile Pârvan”, pe bulevardul 1 Decembrie 1918, în zona BCR Gară, pe aleea Daliei, în zona Casa de Cultură, în Portul Tomis, lângă locul de joacă, la Poarta 1, în parcarea publică, în parcarea de pe strada Traian, lângă Tribunalul Constanța, pe strada Răscoalei din 1907, la intersecţia cu bulevardul Ferdinand, la Sala Sporturilor, în parcarea de la Spitalul Județean Constanța, de pe strada Nicolae Iorga, în parcarea de la supermarketul Mega Image, din Tomis III, pe aleea Stadionului, la intersecţia cu strada Badea Cârțan, vi-a-vis de SPIT, în cartierul Faleză Nord, pe strada Pescarilor, la Pavilionul Expoziţional, de pe bulevardul Mamaia, în parcarea Albatros, din staţiunea Mamaia, şi pe aleea Megara, în zona Mamaia Nord.

„Prin acești pași și prin cei ce vor urma ne dorim să încurajăm folosirea unor mijloace de transport eficiente și prietenoase cu mediul și să turnăm fundația unui oraș cu adevărat verde, din toate punctele de vedere”, transmite primarul Vergil Chiţac.



Comentează știrea

daniel
27 martie 2022
statii de reincarcare electrice

cand? ca suntem la sfarsitul lui Martie 2022

Pagina a fost generata in 0.9083 secunde