Cod portocaliu de furtuni și ploi abundente

Primăria Constanța, apel la locuitori: Nu staționați autovehiculele în dreptul gurilor de canalizare!

7724
1
Primăria Constanța, apel la locuitori: Nu staționați autovehiculele în dreptul gurilor de canalizare! - cerulsedezlantuie2-1507305570.jpg

Articole de la același autor

În urma atenționării meteorologice de cod portocaliu de ploi, ce a fost emisă de Centrul Meteorologic Regional Dobrogea, Primăria municipiului Constanța a convocat vineri, 6 octombrie, la ora 12.00, Comandamentul local pentru situații de urgență, pentru a fi luate măsurile ce se impun în vederea prevenirii eventualelor situații nedorite. 


Avertizările Centrului Meteorologic Regional Dobrogea arată că, în perioada 7 octombrie, ora 9.00 - 8 octombrie, ora 15.00 vor fi cantități cumulate, până la 50-70 litri pe mp. Vântul va sufla cu viteze ce se vor încadra între 65 - 75 km/h. Temperaturile minime se vor încadra între 10 și 11 grade Celsius, iar cele maxime între 15 și 16 grade Celsius.


În acest sens, reprezentanții Serviciului Gestionare Spații Verzi, din cadrul Primăriei, sunt pregătiți să intervină cu patru echipe, formate din alpiniști și țapinari. De asemenea, vor fi pregătite diguri în sectorul cuprins între str. Soveja și str. Dragoslavelor, precum și balize reflectorizante și 500 de saci de nisip pe bulevardul 1 Mai, în zona Bisericii Sf. Maria, în cartierul Coiciu și în cartierul Km 5, în zona Secției de poliție nr. 5. 


Totodată, reprezentanții Poliției Locale, împreună cu reprezentanți ai Poliției Rutiere, vor ajuta la fluidizarea traficului. În același timp, reprezentanți ai Direcției Gestionare Servicii Publice, din cadrul Primăriei, și patru echipe a câte șase oameni ale SC RAJA SA acționează încă de vineri, de la ora 8.00, și sunt pregătite permanent pentru decolmatarea rigolelor de scurgere și a canalizărilor cu două autospeciale de tip vomă și două autospeciale de tip vidanjă, cu posibilitatea de intervenție a încă cinci echipe, a câte șase oameni și a încă trei autospeciale de tip vidanjă.


"Rugăm constănțenii să nu staționeze autovehiculele în dreptul gurilor de canalizare, pentru a nu face dificilă intervenția utilajelor ori în dreptul copacilor sau al crengilor uscate pentru a preîntâmpina avarierea acestora. De asemenea, facem apel către constănțeni, să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum și a imobilelor aflate în construcție, să se adăpostească în sediile diverselor instituții publice sau alte imobile care prezintă siguranță. În acest sens, reprezentanți ai Poliției Locale și ai Poliției Rutiere se află pe teren în scopul informării cetățenilor", au declarat reprezentanții Primăriei municipiului Constanța.


Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon: dispecerat Primăria municipiului Constanța, 0241/550055; dispecerat Serviciul Administrare Spații Verzi, 0722545366/ 0241/488171; dispecerat Poliția Locală, 0241.484205; dispecerat SC RAJA SA, 0241.924.


Comentează știrea

Dan
8 octombrie 2017
ATENTIE!!

De cateva zile, aproape o sptamana, iluminatul strdl din poarta 6 cuprins intre piata rosie si parc, nu functioneaza. Este bezna totala! Avand in vedere ca pe trotuar nu se poate circula pietonal din cauza masinilor parcate, exista un risc major de accidente. Toti pietonii circula pe strada Brizei. In asteptarea unui eveniment rutier iminent, va rugam sa luati masurile ce se impun si politia sa amendeze principalul vinovat. Asa se fac banii la buget, nu urmarind o batranica care vinde zarzavaturi in piata domnilor!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2748 secunde