Primăria Constanţa acordă, în continuare, tichete „Respect”. Cine are dreptul să primească

3781
Primăria Constanţa acordă, în continuare, tichete „Respect”. Cine are dreptul să primească - fondvarstniciiconstanteni1-1612465515.jpg

Articole de la același autor

Vârstnicii constănţeni vor beneficia şi anul acesta de tichete „Respect”, cu care îşi pot cumpăra alimente sau alte produse de strictă necesitate. Cei care nu şi-au depus încă cererile sau cei care au întrunit de curând condiţiile de încadrare pot trimite documentele prin poşta clasică sau prin cea electronică.

Peste 30.000 de pensionari cu pensii mai mici de 1.840 de lei sau persoane fără venit vor primi în 2021 tichete „Respect”. Consilierii locali au aprobat, în ultima şedinţă, acordarea sprijinului financiar şi menţinerea cuantumului de 50 de lei pentru un bon valoric. „Tichetele vor fi acordate în opt tranşe, în cursul anului calendaristic. Pentru derularea programului Respect, în anul 2020, au fost alocate fonduri în valoare de 12.445.000 de lei, reprezentând valoarea nominală a tichetelor valorice cât şi serviciile de imprimare şi distribuire ale acestora. În anul 2020, numărul mediu de beneficiari a fost de 30.721 pe tranşă”, a precizat directorul general al Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Constanţa, Monica Poptile.

Iar vestea bună este că persoanele care încă nu au reuşit să se înscrie în program sau au întrunit recent condiţiile pentru a se înscrie încă o mai pot face. „Noi primim în continuare cereri însoţite de documentele doveditoare. Acestea pot fi transmise prin poştă, la adresa strada Unirii nr. 104, la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială Constanţa, sau prin e-mail, la adresa [email protected]. Formularul ce trebuie completat poate fi descărcat de pe site-ul dgas-ct.ro. Ulterior transmiterii documentelor este bine să se revină cu un telefon pentru a confirma dacă s-a înregistrat cererea”, ne-au explicat reprezentanţii DGAS.

Încă se mai primesc cereri

Pot beneficia de tichete „Respect” persoanele care au calitatea de pensionar sau sunt indemnizate în baza legilor speciale și ale căror venituri lunare cumulate în sumă netă sunt mai mici sau cel mult egale cu suma de 1.840 lei, persoane fără niciun venit care împlinesc în 2021 cel puțin vârsta de 60 de ani, persoane cu handicap grav sau accentuat, persoane care beneficiază de venit minim garantat şi persoane care primesc alocație pentru susținerea familiei în baza Legii nr. 277/2010, inclusiv soțul sau soția reprezentantului legal.

Înscrierea în program se face în baza cererii tip, copiei de buletin sau carte de identitate valabilă, care poartă mențiunea „conform cu originalul” şi a documentelor prevăzute în cerere la codul de venit corespunzător, după caz.

„În ce priveşte condiţiile şi modalitatea de transmitere a documentelor, acestea au fost influenţate de pandemie. Am făcut tot posibilul să oferim accesul tuturor potenţialilor beneficiari”, a precizat Monica Poptile, directorul DGAS.

Persoanele interesate pot obţine informații suplimentare de la Direcţia Generală de Asistență Socială, Direcția Sprijin Comunitar şi Serviciul Sprijin Comunitar și Evenimente Sociale, la numerele de telefon 0341/448.530 şi 0341/180.107.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5675 secunde