Primăria Constanța a câștigat procesul cu Polaris M Holding. Municipiul, exonerat de plata a 413 milioane de lei

862
1
Primăria Constanța a câștigat procesul cu Polaris M Holding. Municipiul, exonerat de plata a 413 milioane de lei - fotofondpolaris-1526922545.jpg

Articole de la același autor

Primăria Constanța a câștigat procesul cu firma de salubrizare Polaris M Holding, iar municipiul Constanța a fost exonerat de plata sumei de 413 milioane de lei. 


Vestea a venit chiar ieri, de Ziua Constanței, după ce Curtea de Apel Iași a respins cererea formulată de Polaris M. Holding privind obligarea Municipiului Constanța la plata sumei de aproximativ 413 milioane de lei drept penalități de întârziere, ca urmare a refuzului municipalității de a majora tarifele pentru serviciile de salubrizare din Constanța.


Litigiul a fost preluat de către Trandafir & Associates în cursul lunii octombrie 2017, după ce oferta de tranzacționare aprobată de Consiliul Local al Municipiului Constanța, în ședința din data de 3 octombrie 2017, nu a putut fi acceptată de reprezentantul legal al Polaris M. Holding. Prin oferta respectivă, Municipiul Constanța se obliga la plata unei sume de aproximativ 68 de milioane de lei, pentru a închide definitiv disputa cu Polaris M Holding.


Litigiul este unul dintre cele mai mari din ultimii 10 ani din Romania, raportat la valoarea obiectului sau, precum și la impactul social.


"Cauza a implicat analiza și înțelegerea aprofundată a legislației din domeniul serviciilor publice, sesizarea Înaltei Curți de Casație și Justiție cu o cerere de dezlegare a unor chestiuni de drept – pentru stabilirea înțelegerii prevederilor art. 24 alin. (4) din Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ (obiect al dosarului nr. 3341/1/2017), precum și sesizarea Curții Constituționale cu excepția de neconstituționalitate a art. 24 alin. (4) din aceeași lege, însă aceasta nu s-a pronunțat încă", explică avocatul Georgiana Raluca Trandafir, cel care a asigurat reprezentarea în instanță a municipiului Constanța.


Eduard Martin, reținut în ziua semnării înțelegerii


Reamintim că la finele lunii septembrie 2017, firma Polaris M Holding punea presiune pe reprezentanții autorităților locale să accepte propunerea de a plăti doar 14 milioane de euro, suma de bază, renunțând la penalitățile de 91 de milioane de euro. Inițial, proiectul supus votului în Consiliul Local nu a trecut din cauză că unii consilierii s-au abținut, dar, câteva zile mai târziu, pe 3 octombrie 2017, la o nouă ședință convocată de îndată, a fost aprobată încheierea tranzacției judiciare dintre Municipiul Constanța și Polaris M Holding. Însă, fostul deputat PSD, Eduard Martin, reprezentatul legal al Polaris M Holding, s-a aflat în acea zi la audieri la DNA București și în cursul aceleiași nopți a și fost reținut, astfel încât nu a mai ajuns la ședința de Consiliul Local și nu a mai putut semna înțelegerea cu Primăria Constanța. Ulterior, acesta a fost arestat pentru 30 de zile, sub acuzația de evaziune fiscală, cu o pagubă de șapte milioane de euro.


Comentează știrea

Nazi
22 mai 2018
Opinie

Si de la 1 ianuarie 2019 platim 80€ pe tona!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4784 secunde