Primăria Cernavodă se implică în prevenirea abandonului școlar

134
Primăria Cernavodă se implică în prevenirea abandonului școlar - cernavoda-1377276554.jpg
"Ai carte, ai parte", aceasta este deviza noului proiect pe care Primăria Cernavodă îl va derula în următoarea perioadă. 

Din nefericire, zicala transmisă din bătrâni reprezintă o realitate cu care se confruntă mulți cernavodeni, care întâmpină dificultăți în găsirea unui loc de muncă, din cauza lipsei studiilor. Fenomenul a luat amploare, odată cu trecerea timpului, având în vedere faptul că un număr mare de tineri fără studii solicită săptămânal sprijinul primăriei Cernavodă pentru angajare, deoarece sunt respinși de alte întreprinderi din cauza lipsei unei calificări.

Situația care a alarmat Administrația Publică Locală este creșterea, din ultimii ani, a numărului de copii care abandonează școala, dar și a numărului tot mai mare de analfabeți. Majoritatea acestor cazuri sunt înregistrate în cadrul comunităților de romi și în cadrul familiilor nevoiașe, care spun că preferă să nu își mai lase copiii la școală din lipsa banilor. Pentru a preveni acest fenomen, reprezentanții Primăriei au inițiat un proiect educațional, care va putea permite din nou accesul la studii, persoanelor care au renunțat la școală. Administrația Publică Locală a solicitat sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, care a permis suplimentarea unei clase de elevi "majori", care să urmeze cursurile ciclului primar și gimnazial.

Programul "A doua șansă" se va de-mara în luna septembrie, în parte-neriat cu Școala Generală nr. 2, și va oferi posibilitatea cernavodenilor, de toate vârstele, aflați în abandon școlar, să obțină o diplomă de opt clase. Înscrierile la cursuri se vor face gratuit, la secretariatul Școlii nr. 2, care va pune cadrele didactice la dispoziția elevilor "majori". Orele vor fi susținute la sediul organizației "Casa fericirii", iar materia anuală va fi condensată pe parcursul unui semestru. Astfel că, elevii vor avea posibilitatea de absolvire a două clase în 12 luni, iar cursurile vor fi susținute după-amiaza.

Un alt partener al acestui proiect este Direcția de Asistență Socială Cernavodă, care va pune la dispoziția elevilor cadre didactice specializate pentru a-i ajuta pe adulții din clasa I să învețe să scrie și să citească.

Nu doar cei din clasele I -VIII vor beneficia de o a doua șansă, ci și cernavodenii care își doresc să urmeze drumul către o profesie și chiar o carieră. Cei care își doresc o diplomă de bacalaureat, dar au abandonat studiile în timpul anilor de liceu, vor avea posibilitatea în acest an să urmeze cursurile unui liceu privat cu sistem seral la Cernavodă. Tot la Cernavodă va fi deschis și accesul la studii universitare. Tinerii care visează la o carieră, dar nu și-au permis financiar să urmeze cursurile unei facultăți din țară, vor avea anul acesta șansa de a-și îndeplini visul la Cernavodă. Primăria a obținut parteneriatul unei Universități din Constanța, care va înființa în această toamnă un sediu în cadrul Liceului Tehnologic din Cernavodă. Studenții vor beneficia de taxe mici și diplome avizate de Ministerul Învățământului. Informații suplimentare, dar și înscrierile, vor avea loc la Biroul de Relații Publice din cadrul Primăriei Cernavodă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8434 secunde