Primăria Cernavodă, ajutor pentru racordarea la căldură cu plata în rate

337
Primăria Cernavodă, ajutor pentru racordarea la căldură cu plata în rate - primariacernavoda003-1453401899.jpg
Iarna acestui an va fi mai călduroasă pentru cel puțin 300 de familii din cartierele cernavodene de case Victoria și Răsăritului, deoarece lucrările pentru cea de-a doua etapă a proiectului multianual "Extinderea Rețelei de Termoficare" au ajuns la final, iar primele probe au avut loc zilele trecute. 


Punctul termic 46 a fost pus în funcțiune, după finalizarea rețelei de circuite secundare din zonele aferente străzilor Răsăritului, Victoriei și Călărași, iar gospodăriile au fost deja racordate la agent termic. Beneficiarii, care și-au finalizat instalațiile de încălzire în case, se bucură deja de o energie termică mult mai ieftină, curată și eficientă. 


Primarul Gheorghe Hânsă, însoțit de reprezentanții echipei de constructori, a mers pe teren pentru a verifica buna funcționare a rețelei. Consumatorii susțin că mult așteptatul moment, în care pot uita de grija procurării lemnelor, a sosit. Lucrările au fost finalizate într-o perioadă prielnică, în care gerul năprasnic atinge chiar și minus 15 grade Celsius. 


Locuitorii din Cernavodă cu venituri mici și familiile asistate social care nu au posibilitatea materială necesară executării lucrărilor de conectare la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică și apă caldă de consum pot beneficia de procedura de lucru "Branșare pentru persoane cu venituri reduse" a SC Utilități Publice SRL. "Această procedură a fost inițiată de Primăria Cerna-vodă, cu scopul de a-i sprijini pe locuitorii aflați în dificultate să bene-ficieze de lucrări de racordare la căldură cu plata în rate", a spus edilul Gheorghe Hânsă. 


Persoanele interesate pot depune un dosar cu documentele necesare la sediul SC Utilități Publice SRL. După întocmirea dosarului, reprezentanții SC Utilități Publice SRL vor efectua următoarele lucrări: proiectarea ins-talației interioare, racordul proprietății la rețeaua de termoficare, instalația interioară de încălzire și apă caldă, montare gigacalorimetru și apometru de apă caldă și apă rece. Plata acestor servicii va fi eșalonată pe o perioadă cuprinsă între 1 și 3 ani, iar rata nu va depăși 10 la sută din venitul lunar al beneficiarului. 


Proiectul "Extinderea Rețelei de Termoficare" este o investiție profitabilă pentru locuitorii din Cernavodă, având în vedere că, în ultimii doi ani, administrația publică locală a reușit să obțină finanțări de peste 1,5 milioane lei de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Programul va continua și anul acesta cu o nouă etapă. În prezent, reprezentanții primăriei pregătesc documentația tehnică a acestor lucrări, urmând ca aceasta să fie depusă la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, pentru o nouă finanțare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4422 secunde