Prezidențiale 2019/AEP a desemnat operatorii de calculator de la birourile electorale ale secțiilor de votare din țară

183
Prezidențiale 2019/AEP a desemnat operatorii de calculator de la birourile electorale ale secțiilor de votare din țară - jmhhc2g9ztfintfkoddmowewogjjzjyy-1571476844.jpg
Autoritatea Electorală Permanentă a desemnat, sâmbătă, prin tragere la sorți computerizată, operatorii de calculator ai birourilor electorale ale secțiilor de votare din țară.

Ovidiu Oproaica, director general al Direcției Generale Sistemul Informatic Electoral Național din cadrul AEP, a explicat că operatorii sunt numiți din rândul celor aflați în evidențele instituției, care nu au depus cerere de retragere sau de suspendare și și-au manifestat disponibilitatea de a desfășura această activitate.

Potrivit oficialului AEP, printre criteriile de desemnare se numără apropierea de secția de votare unde urmează să-și exercite activitatea operatorul respectiv, punctajele obținute în urma probelor practice și teoretice și a unor evaluări a activității acestuia și necesitatea asigurării resurselor umane pentru desfășurarea procesului electoral în cele peste 18.000 de secții de votare.

"Ordinea de prioritate la desemnarea ca operator de calculator este următoarea: în primul rând persoanele care au domiciliul în UAT-ul respectiv, în al doilea rând persoanele care au reședința în UAT-ul respectiv și în ultimul rând persoanele care au solicitat desemnarea în UAT-ul respectiv. În cazul în care într-o localitate, în urma examinării, au fost declarate admise insuficiente persoane ca operatori de calculator, tragerea la sorți se va face din rândul celor care au optat pentru a-și desfășura actvitatea de operator de calculator în UAT-ul, localitatea respectivă", a declarat Oproiaca.

El a arătat că numărul operatorilor va fi egal cu numărul total de secții la nivel național cu un plus de 20%, ca rezervă, conform articolului 5 din OUG 64/2019.

Procesul verbal cu operatorii desemnați va fi postat site-ul AEP, iar documentul oficial, cu semnăturile reprezentanților instituției, va fi trimis către prefecturi. Vicepreședintele AEP Zsombor Vajda a precizat că în documentul trimis la prefecturi vor apărea și datele de identificare ale operatorilor.

"O să fie trimise aceste liste cu semnături către prefecturi. Acolo vor fi și toate datele de identificare ale persoanelor respective. Pe site-ul AEP va apărea numai numele și UAT-ul la care au fost atribuiți tocmai pentru a respecta reglementările GDPR", a declarat Zsombor Vajda.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7734 secunde