Președinții de CJ nu vor mai fi votați de cetățeni? Guvernul analizează!

182
Președinții de CJ nu vor mai fi votați de cetățeni? Guvernul analizează! - ddd-1580133800.jpg
Guvernul discută, în ședința de marți, o ordonanță de urgență prin care președinții de consilii județene să fie numiți de instituție, nu prin votul cetățenilor, așa cum prevede legea în vigoare, au declarat surse guvernamentale pentru Digi 24. Deși nu este pe ordinea de zi, proiectul de ordonanță de urgență prin care se va modifica legea electorală va fi discutat de către Cabinetul Orban în ședința de marți, cu posibilitatea de adoptare.

Președinții de consilii județene sunt în prezent aleși prin votul cetățenilor, ca urmare a unei OUG adoptate pe 3 iulie 2019, de către Guvernul Dăncilă.

Tot în ședința de marți, Guvernul Orban are în dezbatere un proiect de hotărâre prin care vrea să îl retragă pe Sorin-Adrian Pîrvulescu din funcția de consul general, șef al Consulatului General al României la Strasbourg, potrivit ordinii de zi ședinței Executivului. Pîrvulescu este fiul vitreg al lui Teodor Meleșcanu.

Totodată, Executivul ar putea aproba marți indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții ''Clădiri administrative și bază sportivă în cazarma 914 București''.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3259 secunde