Președintele Klaus Iohannis: "Starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile"

251
Președintele Klaus Iohannis:

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, ieri, într-o declarație susținută la Palatul Cotroceni, că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile.

"În aceste condiții, în care nu doar că nu scade numărul bolnavilor, ba crește iarăși, este evident că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile.

Se vor păstra doar restricțiile care sunt acum în vigoare. Nu se prevede acum introducerea de noi restricții, cum, din păcate, având această evoluție, nu poate fi vorba de a introduce noi relaxări", a precizat Klaus Iohannis.

Șeful statului a scos în evidență faptul că situația epidemiologică nu este deloc bună și a amintit că, numai ieri, peste 600 de români au fost confirmați infectați cu virusul Covid-19. Totodată, președintele a făcut apel către populație, să respecte normele.

"Este foarte mult și în acest context, dragi români, vreau să vă spun trei lucruri: protejați-vă, protejați-vă și protejați și pe alții. Purtatul măștii, păstrarea distanței sunt metode sigure pentru a opri răspândirea acestei epidemii. Respectați normele", a recomandat Klaus Iohannis.

Tot cu această ocazie, președintele a precizat că nu vor fi luate măsuri care să afecteze economia.

"Guvernul are în pregătire și o să prezinte la momentul oportun noi și noi acte normative și hotărâri care pun în practică Programul de revigorare economică ce a fost prezentat. Revigorarea economică este extrem de importantă după această perioadă complicată prin care am trecut", a punctat șeful statului.

XXX

Vineri și sâmbătă, președintele Klaus Iohannis va participa la reuniunea Consiliului European, unde se va discuta despre revigorarea economică.

"Este foarte important ca România să obțină o sumă cât mai consistentă pentru revigorarea economiei, pentru asta mă voi lupta acolo, împreună cu mine toată echipa României", a mai spus președintele Iohannis. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6013 secunde