Președintele Iohannis va contesta la CCR Codurile penale

210
Președintele Iohannis va contesta la CCR Codurile penale - presedintele-1530720033.jpg
Președintele Klaus Iohannis a anunțat, ieri, că va contesta la CCR Codul penal și Codul de procedură penală. 


"Despre conținutul Codului penal modificat voi avea o prezentare mai lungă atunci când voi contesta la CCR acest act normativ. De asemenea, este bine de știut că și Codul de procedură penală, la care m-am referit acum câteva zile, este în pregătire pentru a fi contestat la CCR. Modificările care s-au făcut în bună măsură sunt fie inutile, fie chiar toxice și dăunătoare și am de gând să folosesc toate instrumentele constituționale pentru a contesta aceste două acte normative - Codul penal și Codul de procedură penală", a spus Iohannis, citat de Agerpres. 


Șeful statului a afirmat că adoptarea Codului penal este un eveniment de-a dreptul revoltător, subliniind că ceea ce se întâmplă reprezintă dictatura majorității. 


"Este pur și simplu inadmisibil cum a transformat PSD procedurile parlamentare și cum se acționează în ziua de azi în Parlament. Ceea ce se întâmplă în aceste zile se numește dictatura majorității și este profund dăunătoare democrației. Avem o sumedenie de politicieni în România care clamează că noi trebuie să dăm mai multă atenție Parlamentului, pentru asta în primul rând Parlamentul trebuie să își dea atenția cuvenită. PSD a trecut în timp record Codul penal în Parlament, cu un simulacru de dezbatere în Camera Deputaților și acest lucru este profund dăunător. PSD a reușit în scurt timp să distrugă demnitatea actului de legiferare, să transforme dezbaterile din Parlament într-o dezbatere lipsită de transparență, cu un rezultat previzibil. Se trece cu tăvălugul peste argumentația opoziției", a precizat Klaus Iohannis.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4671 secunde