Președintele Iohannis și premierul Orban s-au hotărât! "Vrem alegeri anticipate"

340
Președintele Iohannis și premierul Orban s-au hotărât!

Articole recomandate

Ludovic Orban a anunțat, vineri, după o întâlnire de o oră cu președintele Klaus Iohannis că au decis împreună să declanșeze procedurile pentru organizarea de alegeri anticipate. "O spun clar, președintele României și cu mine am hotărât că cel mai bine pentru România este să declanșăm alegeri anticipate", a spus premierul, la Digi24. 


Acesta a precizat că a fost desemnat un grup de lucru care se va ocupa de negocieri cu partidele pentru a întruni sprijin pentru procedura de declanșare a alegerilor anticipate. 


Ludovic Orban a explicat că românii nu își mai doresc să fie conduși de PSD, care acționează "ca o frînă" în Parlament și singura soluție este să se organizeze alegeri anticipate cât mai aproape de alegerile locale, care ar trebui să aibă loc în luna mai. 


Întrebat dacă va demisiona pentru a începe procedura pentru declanșarea anticipatelor, Ludovic Orban a refuzat să răspundă. 
"Voința mea și a PNL există și este 100%". Există două soluții de declanșare a procedurii, în funcție de evoluția evenimentelor vom opta pentru una din cele două soluții. Aș prefera să nu intrăm acum în discuții tactice", a spus președintele PNL. 
El a arătat că ar fi util și bine ca alegerile anticipate să fie organizate simultan cu localele.


"În cazul în care nu vom reuși să derulăm procedura necesară până la locale, oricum la o dată cât mai apropiată de locale", a indicat premierul.


Orban nu a dorit să precizeze nici când va fi făcut primul pas pentru declanșarea anticipatelor. 
"Purtăm aceste discuții. Încă mai avem de purtat discuții în continuare", a spus Orban, arătând că acestea vizează și discuții cu ALDE și Pro România, dar nu și cu PSD.


De partea cealaltă, liderul PSD a criticat intenția președintelui Klaus Iohannis și a premierului Ludovic Orban de declanșare a alegerilor anticipate, susținând că un astfel de demers ar arunca România într-o criză politică superficială.


"Nu cred că vor fi alegeri anticipate din mai multe motive: în primul rând nu există o criză politică în România. În România avem un guvern, minoritar, nu este prima oară, avem un președinte nou ales, avem un parlament funcțional, nu văd unde este criza și, dacă țin cont și de contextul internațional, deja încep să nu înțeleg cine își asumă declanșarea unei crize politice în România. De ce să forțăm niște alegeri anticipate când anul acesta avem alegeri la termen? Pentru că ni se pare nouă că stăm mai bine în sondaje? Este un abuz democratic. O demisie a domnului Orban ar însemna o greșeală politică față de români și aruncarea României într-o criză politică superficială. Cine o va face trebuie să își asume, cum și PSD și-a asumat greșeala când și-a demis propriul guvern", a mai spus Marcel Ciolacu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.555 secunde