Președintele Iohannis, primit la Palatul Regal din Bruxelles de regele Philippe

156
Președintele Iohannis, primit la Palatul Regal din Bruxelles de regele Philippe - iohannisromaniaeducatag4media640-1569933915.jpg
Președintele Klaus Iohannis a fost primit, marți, la Palatul Regal din Bruxelles, de regele Philippe, scrie Agerpres. 

Șeful statului va avea o întrevedere cu Majestatea Sa, va semna în Cartea de aur a Casei Regale și va participa la un dejun de lucru oferit de familia regală belgiană.

Ulterior, președintele Iohannis va deschide, alături de regele Philippe, Festivalul Internațional de Artă Europalia, la Palatul de Arte Frumoase Bozar, eveniment în cadrul căruia România este țară invitată de onoare.

Șeful statului va vizita, împreună cu familia regală a Belgiei, expoziția "Brâncuși. Sublimarea formei" - cea mai importantă expoziție dedicată sculptorului român organizată în ultimele decenii și principalul eveniment din cadrul festivalului - și va participa la concertul intitulat "Rapsodia română", susținut de ansamblul SoNoRo.

Europalia România se desfășoară sub Înaltul Patronaj al președintelui României și al regelui și reginei belgienilor.

Festivalul, organizat în perioada 2 octombrie 2019 - 2 februarie 2020, cuprinde evenimente din sfera artelor vizuale, artelor spectacolului, muzică, film, literatură, educație culturală, care vor avea loc atât în Belgia, cât și în Franța, Olanda, Germania, Luxemburg și Marea Britanie.

Europalia este unul dintre cele mai importante festivaluri de artă din lume, ediția din acest an marcând al 50-lea an de existență. România a mai participat la ediția din 2007.

Vizita la Bruxelles a președintelui Iohannis are loc la invitația regelui Philippe.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4803 secunde