Președintele Iohannis, întâlnire cu viitorul președinte al Consiliului European

148
Președintele Iohannis, întâlnire cu viitorul președinte al Consiliului European - 646x404-1574761332.jpg
Președintele Klaus Iohannis îl va primi, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe viitorul președinte al Consiliului European, Charles Michel, a informat Administrația Prezidențială.

Potrivit sursei citate, vizita la București a lui Charles Michel face parte dintr-un turneu în pregătirea preluării mandatului său la conducerea Consiliului European, pe 1 decembrie. Astfel, se arată că, prin intermediul întâlnirilor cu liderii Uniunii Europene, viitorul președinte al Consiliului European intenționează să cunoască mai bine pozițiile și opiniile acestora cu privire la principalele subiecte aflate pe agenda europeană, precum și prioritățile statelor membre ale Uniunii.

Administrația Prezidențială arată că în cadrul întâlnirii dintre președintele Iohannnis și Charles Michel vor fi discutate, în principal, aspecte legate de Agenda Strategică a Uniunii pentru 2019-2024, cele mai recente evoluții privind procesul de retragere a Marii Britanii din Uniune, migrația și relațiile externe ale Uniunii Europene. De asemenea, vor fi abordate subiectele aflate pe agenda reuniunii Consiliului European din 12-13 decembrie, precum și negocierile privind bugetul Uniunii pentru perioada 2021-2027 și demersurile făcute la nivelul Uniunii Europene pentru combaterea schimbărilor climatice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5141 secunde