Președintele Iohannis îl va decora, miercuri, pe Prințul Charles cu Ordinul Național "Steaua României"

122
Președintele Iohannis îl va decora, miercuri, pe Prințul Charles cu Ordinul Național

Articole recomandate

Administrația prezidențială a anunțat că, miercuri, președintele Klaus Iohannis îl va primi, la Palatul Cotroceni, pe Alteța Sa Regală Charles, Prinț de Wales, aflat în vizită oficială în România în perioada 29-31 martie.


Aceasta este cea de-a doua sa vizită oficială în România, o urmare firească a numeroaselor vizite private ale Alteței Sale Regale în România și, în general, a preocupărilor generoase ale Alteței Sale Regale pentru țara noastră, notează Administrația prezidențială într-un comunicat.

Conform sursei citate, discuțiile vor viza dezvoltarea și aprofundarea relației de Parteneriat Strategic dintre România și Marea Britanie, inclusiv în domeniul securității, evoluția relațiilor dintre cele două țări în perspectiva Brexit, cu accent pe situația comunității românești din Marea Britanie, precum și ampla activitate caritabilă desfășurată de ASR Prințul de Wales în România.

Președintele și prințul vor avea convorbiri tete-a-tete și convorbiri cu membrii delegațiilor.

În semn de prețuire pentru activitatea Prințului de Wales în România și pentru promovarea imaginii acesteia în lume, președintele României va conferi Alteței Sale Regale Ordinul Național "Steaua României" în Grad de Mare Cruce.

Ceremonia decorării se va desfășura la Salonul Cerchez de la Muzeul Național Cotroceni.

Prințul Charles, moștenitorul Coroanei Britanice, va face o vizită oficială în România în cadrul unui turneu european. Aceasta este cea de-a doua vizită oficială în România, din 1998 și până în prezent.

Klaus Iohannis și Prințul Charles s-au mai întâlnit, la Palatul Cotroceni, în mai 2015 și mai 2016, în cadrul unor vizite private ale moștenitorului Coroanei Britanice.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9952 secunde