Președintele CJC, Horia Țuțuianu: "Constanța, pe locul trei la atragerea fondurilor europene"

648
Președintele CJC, Horia Țuțuianu:

Articole de la același autor

Președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, și-a prezentat raportul de activitate. La finalul celor patru ani de mandat, șeful județului Constanța este mulțumit de realizările obținute împreună cu echipa sa.

"În toată această perioadă, s-au implementat proiecte în valoare de aproximativ 700 de milioane de lei care au dus la creșterea economică și a calității vieții", a spus Horia Țuțuianu.

Sănătatea a fost domeniul prioritar al mandatului său pentru care au fost alocate aproximativ 60 de milioane de lei. Spitalul Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei" Constanța a beneficiat, în tot acest timp, de investiții de 37 de milioane de lei. Printre realizări se află: reînființarea Secției de Radioterapie, renovarea stației de Sterilizare, dotarea și amenajarea laboratorului de Angiografie Intervențională, a laboratorului RMN, extinderea și dotarea Compartimentului de Terapie Intensivă Neonatală și altele. 


O altă unitate medicală importantă a județului Constanța, care a beneficiat de 22 de milioane de lei pentru îmbunătățirea activității, este Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie.

Infrastructura județului a fost o altă prioritate a mandatului președintelui, pentru care s-au cheltuit, din fonduri proprii, aproximativ 500 de milioane lei. S-au reabilitat și modernizat drumuri județene și s-au executat lucrări de asfaltare. Horia Țuțuianu a mai spus că "județul Constanța este pe locul trei la nivel național în topul județelor care au reușit să atragă fonduri europene consistente". 


El a explicat că sunt în derulare 21 de proiecte implementate de CJC, printre care restaurarea Cetății Carsium, a Edificiului Roman cu Mozaic, reabilitarea Muzeului de Istorie.

Asistența Socială și Învățamântul special au primit 40 de milioane de lei pentru îmbunătațirea condițiilor. Cultura și sportul au fost și ele în atenția CJC. În patru ani, activitățile culturale au însumat cheltuirea a 150 de milioane de lei, iar sportul a obținut aproximativ 10 milioane de lei.

Protecția Mediului a fost un alt domeniu sensibil pentru administrație. "Constanța se numără printre orașele cel mai puțin poluate", a precizat Horia Țuțuianu. A fost implementat Programul operațional infrastructură mare 2014-2020 cu o valoare de 85 de milioane de lei.

"În mandatul meu, am finalizat Stațiile de sortare și tratare a deșeurilor de la Ovidiu și de la Tortoman", a subliniat Horia Țuțuianu.

La final, au fost menționate nouă proiectele aflate în derulare din fonduri europene, printre care amintim: construirea unui nou acvariu, reabilitarea Teatrului de Vară Soveja, construirea unui centru de nutriție și sănătate.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5653 secunde