Președintele Băsescu, la canonizarea Mitropolitului Andrei Șaguna

575
Președintele Băsescu, la canonizarea Mitropolitului Andrei Șaguna - traianbasescu053682d5cc67-1319882735.jpg
Președintele Traian Băsescu asistă, sâmbătă dimineață, la slujba de canonizare a Mitropolitului Andrei Șaguna, care are loc la Catedrala Mitropolitană din Sibiu, unde s-au adunat aproximativ 10.000 de persoane.

Președintele Traian Băsescu a ajuns la Catedrala Mitropolitană din Sibiu în jurul orei 9.30, fiind însoțit de ministrul Economiei, Ion Ariton.

Șeful statului a coborât din mașină, fiind întâmpinat de forțele de ordine, și a intrat direct în catedrală prin culoarul creat de acestea.

În catedrală se desfășoară Sfânta Liturghie, oficiată de aproximativ 50 de ierarhi români și străini, în fruntea cãrora este PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, alături de Patriarhul Teodorus al Alexandriei.

La slujbă asistă și liderul PSD, Victor Ponta, reprezentanți ai autorităților locale și județene din Sibiu, precum și ai bisericilor de mai multe confesiuni din România.

Potrivit reprezentanților Mitropoliei Ardealului, la slujbă asistă aproximativ 10.000 de persoane.

După Sfânta Litrughie, va începe ceremonialul propriu-zis de canonizare a Mitrolitului Andrei Șaguna, care constă în citirea tomosului, ce va fi semnat de toți membrii Sfântului Sinod.

Potrivit Mitropolitului Ardealului, IPS Laurențiu Streza, tomosul este un fel de pergament din piele de vițel, care prevede că "de acum până în vecie" Mitropolitul Transilvaniei Andrei Șaguna va fi cunoscut drept Sfântul Andrei Șaguna și va fi pomenit în fiecare an în 30 noiembrie, odată cu Sfântul Andrei, ocrotitorul României.

După canonizare, biserici din întreaga țară vor putea purta hramul Sfântului Andrei Șaguna, iar la ctitorirea unor biserici se vor putea solicita moaște ale acestuia din Catedrala Mitropolitană din Sibiu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 25 Octombrie 2011
Stire din Politică-Administrație : "Nu scad pensiile și nici salariile"
Sâmbătă, 29 Octombrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Canonizarea Sfântului Ierarh Andrei Șaguna
Pagina a fost generata in 0.3524 secunde