Președintele Băsescu, invitat la Kiev la celebrarea a 1025 ani de la creștinarea Rusiei Kievene

46
Președintele Băsescu, invitat la Kiev la celebrarea a 1025 ani de la creștinarea Rusiei Kievene - basescu-1373455631.jpg

Articole de la același autor

Președintele Traian Băsescu și Patriarhul Daniel au fost invitați de autoritățile din Ucraina la festivitățile de celebrare a 1025 de ani de la creștinarea Rusiei Kievene, care vor avea avea loc în perioada 27-28 iulie, a afirmat un oficial al Ambasadei Ucrainei de la București, pentru Mediafax.

Din partea Bisericii Ortodoxe Române s-a confirmat prezența la festivitățile respective a mitropolitului Iosif al Europei Occidentale și Meridionale, în timp ce cu Președinția sunt încă discuții privind nivelul de reprezentare, a declarat Teofil Rendiuk, ministru-consilier al Ambasadei Ucrainei în România.

Acesta a precizat că la festivitățile și ceremoniile de la Kiev au fost invitați inclusiv președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, precum și patriarhul Kiril al Bisericii Ortodoxe Ruse.

În 988 sfântul cneaz Vladimir i-a botezat în apele Niprului pe locuitorii păgâni ai Rusiei Kievene, creștinarea fiind considerată extrem de importantă pentru istoria poporului rus.

Ambasada Ucrainei a organizat pentru a sărbători acest moment și o expoziție fotografică care poate fi vizitată la Centrul Cultural și de Informare din București.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4441 secunde