Opinie

Premierul vaselină. Și brusc, nu te mai ustură deloc...

2372
2
Premierul vaselină. Și brusc, nu te mai ustură deloc... - premiervasilina-1498572166.jpg
Usturimile lui Dragnea sunt tămăduite cu blândețe. Pesediștii suflă încolonați la buba domnului președinte, care a trecut prin dureri cumplite. Un arici guvernamental a trebuit să expulzeze liderul lor prin orificiile mici ale unui partid atât de mare. Și îl ustură pe Dragnea în draci. Nu s-ar fi gândit că un bănățean atât de molcom și docil poate crea asemenea asperități pe pielea fină și întinsă a unui teleormănean sadea.

Iar acum, după voia și nevoia președintelui său, PSD a căutat și găsit un nou antidot. Cu prescripție de la Iohannis, Dragnea a început deja tratamentul. Fără contraindicații, fără efecte adverse și, mai ales, care nu dă dependență. Îl poate întrerupe oricând fără nici cea mai mică problemă. Nu ca celălalt, care a dat deranjamente mari în coaliție, făcând ditamai partidul să se scape el în văzul lumii.

Noul tratament este pe bază de premier vaselină. Cu un grad uriaș de lubrifiere, nu-i creează nicio iritație domnului Dragnea și nici colegilor dânsului din CEx, cărora le place să-și păstreze pielea catifelată indiferent de vreme. Guvernarea se va face, de acum încolo, fără dureri și usturimi. Noul premier vaselină și-a primit coordonatele din Kiselef astfel încât Dragnea să aibă control exclusiv la butoanele guvernării. Nu știu cât de legal sau constituțională este o asemenea deturnare a unui Guvern din fruntea unei țări în ograda unui partid și sub comanda unui politician, care pe deasupra mai este și condamnat penal. Oricât de gelatinos ar fi noul premier Tudose, funcția de premier ar trebui să ceară competențe și principii, acesta urmând să devină reprezentant al statului român, nu emisar al lui Dragnea.

De partea cealaltă, nici nu mai merită vorbit de opoziție. O dezamăgire continuă, în care PNL pare să se afunde tot mai mult și, din păcate, ireversibil. Atitudinea politică a noului lider Orban are efect de sanax administrat în supradoze. Liberalii continuă să doarmă în băncile opoziției și mai abitir decât până acum. PSD ar putea pune în fruntea Guvernului și un cimpanzeu, ei tot fără reacție ar fi, somnambuli nedemni pentru renumele de urmași ai Brătienilor. Așteaptă eterna judecată a electoratului care nu doar că nu îi salvează, dar îi scufundă, cu fiecare scrutin electoral, și mai tare în coma politică în care au intrat de 10 ani încoace.

Comentează știrea

bonifacio
28 iunie 2017
genesis

o singura scapare a mai ramas : exodus

rex
1 iulie 2017
Lichelism!

Ptr "unii", nimic nu este bun daca nu degaja un miros dizgratios de basism sau un iz infect de nazism!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5704 secunde