Premierul Republicii Moldova a adresat un mesaj de felicitare prim-ministrului Emil Boc, cu ocazia Zilei Naționale a României

557
Premierul Republicii Moldova a adresat un mesaj de felicitare prim-ministrului Emil Boc, cu ocazia Zilei Naționale a României - imgfilatemisiune-1322732807.jpg

Primul ministru al  Republicii Moldova, Vlad Filat, a adresat un mesaj de felicitare omologului său român, Emil Boc, cu ocazia Zilei Naționale a României, informează Agerpres.


'Vă rog să acceptați sincerele mele felicitări, însoțite de cordiale urări de sănătate, bunăstare și succese, iar cetățenilor României - o sărbătoare fericită, pace și prosperitate', afirmă prim-ministrul Republicii Moldova.
Potrivit premierului Filat, 'ideea de unitate pe care o consacră, în mod simbolic, Ziua Națională a României este, fără îndoială, un reper valoros pentru sistemul de relații care urmăresc edificarea unei Europe prospere și unite'.
'Din această perspectivă, apreciem solidaritatea și sprijinul României, inclusiv în calitatea sa de membru al Uniunii Europene, pentru eforturile Republicii Moldova de integrare europeană. Dinamismul înregistrat, în ultimul timp, în relațiile Republicii Moldova cu Uniunea Europeană reprezintă o evoluție la care a contribuit de o manieră notabilă și România', mai spune Vlad Filat.
Premierul Republicii Moldova constată 'cu satisfacție, și cu acest prilej, că relațiile dintre Republica Moldova și România, prin acțiunile noastre comune, și-au redobândit sensul și consistența lor firească. Relansarea unui dialog bilateral multidimensional și inițierea unor proiecte noi de interes reciproc, fundamentează parteneriatul european dintre țările noastre, ale cărui efecte încep să fie resimțite pozitiv și în mod concret de cetățeni'.
'Îmi exprim convingerea că dinamica pozitivă a raporturilor bilaterale, bazate pe atașamentul nostru comun față de idealurile libertății și democrației, ne vor ancora ferm în sistemul de valori europene și vor facilita parcursul european al Republicii Moldova', adaugă premierul Vlad Filat în mesajul adresat omologului său român.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4547 secunde