Premierul Florin Cîţu vine la Constanţa. „Voi discuta cu operatorii economici”

694
Premierul Florin Cîţu vine la Constanţa. „Voi discuta cu operatorii economici” - fondcituconstanta-1620148413.jpg

Articole de la același autor

Proprietarii cluburilor și teraselor, în special ai celor din stațiunile de la malul mării, cer prelungirea programului de funcționare, astfel încât oamenii să poată petrece toată noaptea, așa cum o făceau înainte de pandemie. Cu toate acestea, premierul Florin Cîțu le atrage atenția că ar trebui mai întâi să respecte restricțiile și legislația în vigoare și abia apoi să ceară relaxarea măsurilor.

Românii s-au distrat de 1 Mai și de Paște pe litoral, iar patronii cluburilor au profitat de numărul mare de petrecăreți. Terasele din stațiunea Mamaia au fost pline, unii oameni nu au respectat măsura distanțării și nici nu au purtat măștile de protecție, motiv pentru care două astfel de locații au primit amenzi de câte 6.000 de lei fiecare.

Potrivit premierului Florin Cîțu, unii operatori economici au dat dovadă de iresponsabilitate și ar trebui să respecte restricțiile și abia după aceea să ceară prelungirea programului de funcționare.

„Voi avea o discuție cu operatorii economici, în special cu cei din zona estivală, pentru că aș vrea să văd mai multă responsabilitate, apoi să discutăm despre relaxarea restricțiilor. Au fost câteva elemente în weekend care nu mi-au plăcut, la câțiva operatori economici, dar foarte mulți au și respectat. Voi fi mult mai dur cu cei care nu respectă și vor fi beneficii și facilități pentru cei care respectă legislația”, a afirmat prim-ministrul.

Florin Cîțu a declarat că, în cursul acestei săptămâni, va veni la Constanța pentru a purta discuții cu operatorii economici, astfel încât aceste derapaje să nu mai aibă loc.

„Referitor la a reveni la evenimente toată noaptea, niciodată nu au fost chiar toată noaptea, există limite de oră pentru că, totuși, sunt stațiuni și trebuie să luăm în considerare și alte lucruri. Voi avea o vizită la Constanța săptămâna aceasta și vom discuta”, a conchis Florin Cîțu.

Premierul a vorbit şi despre două cluburi celebre din staţiunea Mamaia care au fost amendate în weekendul trecut. Administratorii de la Loft şi de la Nuba au primit amenzi în valoare de 6.000 de lei fiecare.

Câţu a mai abordat şi subiectul vaccinării şi a explicat că, la un moment dat, persoanele vaccinate vor avea voie să stea mai mult în restaurante, cluburi sau baruri decât cele nevaccinate, care nu vor avea acest privilegiu.

„Acestea sunt amenzile. Vor exista reguli de fiecare dată. Şi pe plajă, de exemplu, dacă va veni o propunere să putem sta fără mască, va fi foarte bine, dar distanţarea va exista fără doar şi poate. Acestea sunt propuneri care vor fi discutate cu Ministerul Sănătăţii, cu Ministerul Afacerilor Interne şi vom veni cu un pachet complet. Cu cât avem o rată de vaccinare mai mare, cu atât vom putea împinge mai mult programul de funcţionare al operatorilor economici, dar acest program va fi valabil doar pentru persoanele vaccinate”, a mai spus Florin Cîţu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4576 secunde