Premierul Florin Cîțu, mesaj de la Constanța: „Sunt bani pentru continuarea lucrărilor la Cazino”

1173
Premierul Florin Cîțu, mesaj de la Constanța: „Sunt bani pentru continuarea lucrărilor la Cazino” - fond1-1630088848.jpg

Articole de la același autor

Premierul Florin Cîţu a venit joi, 26 august, la sediul filialei PNL Constanţa unde şi-a prezentat moţiunea „România Liberală” cu care candidează la şefia PNL. Printre problemele discutate, prim-ministrul a dat asigurări că pentru elevii constănţeni navetişti se vor aloca bani la rectificare şi Cazinoul este important pentru România şi vor continua lucrările.

Premierul Florin Cîţu a început la Constanţa campania de promovare a moţiunii „România Liberală”, mesaj cu care vrea să câştige funcţia de preşedinte al PNL. Moţiunea „România Liberală” este doctrina autentică liberală, cu care Florin Cîţu vrea să-i câştige de partea sa pe liberalii interesaţi de piaţa liberă şi antreprenoriat. El a declarat la Constanţa că „antreprenorul român este un erou într-o economie liberală şi ţine la proprietatea privată care este sfântă”. În moţiunea „România Liberală” se precizează că: „A venit timpul unei schimbări de paradigmă. Este nevoie să ne îndreptăm atenţia asupra valorilor autentic liberale precum libertatea, spiritul întreprinzător, responsabilitatea personală”, se subliniază în documentul moţiunii. Candidatul Florin Cîţu a spus la Constanţa că: „Platforma cu care se prezintă în faţa colegilor liberali ţine cont, respectă şi promovează valorile şi tradiţiile pe care a fost construit Partidul Liberal, dar care aduce partidul liberal în secolul 21. Nu putem să ignorăm că România se schimbă, Europa se schimbă şi lumea se schimbă şi trebuie să ne schimbăm şi noi cu ea”, a subliniat Cîţu. El a adăugat că după câştigarea alegerilor, PNL va rămâne în Partidul Popular European şi că nu se va repoziţiona.



Cazinoul şi naveta elevilor vor primi bani


Despre rectificarea bugetară, premierul Cîţu a spus că este pozitivă şi că se va reduce deficitul bugetar sub 7%, iar luna august a fost o lună foarte bună în ceea ce priveşte veniturile la buget. Totodată, el a precizat că datorită încrederii investitorilor în economia României, Ministerul Finanţelor s-a împrumutat în euro la dobândă negativă cu o scadenţă la 2,3 ani. Întrebat de jurnalişti dacă se va ţine de cuvânt şi va da banii Constanţei aşa cum a promis, premierul a menţionat că anul acesta este o premieră şi că 90% din cheltuielile DGAPSC sunt susţinute de la buget. De asemenea, pentru proiectele care sunt în derulare şi există o problemă de finanţare, pentru situaţiile neprevăzute vor fi finanţate din fondul de rezervă a mai adăugat primul-ministru. „Acele proiecte care sunt în derulare dar nu mai pot continua din cauza creşterii preţurilor, fie trebuie actualizate pentru Planul Naţional de Investiţii, fie pentru Ordonanţa de Urgenţă care va fi aprobată săptămâna viitoare, unde pentru proiectele finanţate de la bugetul de stat va fi o formulă foarte simplă de ajustare a acestor contracte care să includă creşterile de preţuri la materiale şi la energie, iar pentru cele pe fonduri europene deja există această facilitate”, a spus premierul Cîţu. Întrebat de jurnalişti dacă lucrările la Cazino vor continua, acesta a dat asigurări că este foarte important pentru România, nu doar pentru Constanţa şi că vor continua lucrările.

Despre creşterile la energia electrică şi la gazele naturale, prim-ministrul a spus că sunt două soluţii, Legea consumatorului vulnerabil care va intra în vigoare mai devreme, la 1 ianuarie 2022 şi compensarea unei părţi din factura la energie, fie în funcţie de venit, fie după consum. El a mai spus că este important ca România să-şi crească capacitatea de producţie a energiei pentru că acum preţul este fixat de piaţa liberă.

În legătură cu întâlnirea pe care a avut-o joi, la sediul PNL Constanţa cu reprezentanţii elevilor constănţeni, primul-ministru a precizat că: „Mă voi asigura ca la rectificarea bugetară să existe cadrul legal ca cei de la Consiliul Judeţean (CJ) să ofere gratuitatea şi apoi să deconteze de la buget aceste cheltuieli. Există şi în acest moment navetă care este decontată de la buget, se pare că este o problemă de interpretare în ceea ce priveşte gratuitatea. La navetă există bani, au fost alocaţi 100 de milioane de lei de la începutul anului care nu au fost cheltuiţi pentru că şcoala a fost online, iar ca mod de lucru, CJ să plătească factura şi apoi să fie decontată de la bugetul de stat”, a subliniat premierul Florin Cîţu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6448 secunde