Premierul Florin Cîțu ia în calcul varianta unui Guvern cu mai puține ministere

Duminică, 26 Septembrie 2021, 15:11
130
Premierul Florin Cîțu a anunțat că este luată în calcul varianta unui Guvern cu mai puține ministere și mai puțini secretari de stat. „Și acum, cu mai puțini secretari de stat, funcționează foarte bine”, a declarat premierul, duminică.


„Este o posibilitate. Eu întotdeauna cred într-un stat suplu, cu mai puține ministere și mai puțini secretari de stat. Și acum, cu mai puțini secretari de stat, funcționează foarte bine, nu a explodat nimic, România merge mai departe”, a declarat premierul, duminică, la Romexpo.

Potrivit Digi24, în ceea ce privește o renegociere a ministerelor, Cîțu a afirmat că până la o discuție despre asta, este nevoie mai întâi de partenerii de coaliție din USR PLUS: „Le luăm pe rând, întâi să avem parteneri de discuție, după aceea vedem cum le așezăm. Mai întâi, partenerii noștri să renunțe la alianța cu AUR și PSD.

Dacă nu se întâmplă asta, există alte planuri. Eu vă spun că vom avea Guvern și vă spun că vom face tot ceea ce este posibil ca România să aibă un Guvern în prag de iarnă”.


Premierul a explicat că va negocia cu toate forțele parlamentare pentru a forma o majoritate, iar dacă acest lucru nu va fi posibil, atunci va trece la negocieri ”la bucată” cu parlamentari.

„Există și metoda de a convinge parlamentarii responsabili care își dau seama că nu este normal să lași România fără Guvern în prag de iarnă”, a afirmat Florin Cîțu.


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2891 secunde