Premierul Dăncilă, război total cu Ponta: "Este mincinos și duplicitar"

644
Premierul Dăncilă, război total cu Ponta:

Articole de la același autor

Premierul Viorica Dăncilă, președinte al PSD, spune că stilul "mincinos și duplicitar" al lui Victor Ponta a reprezentat unul dintre motivele pentru care nu a acceptat o colaborare cu Pro România. Precizarea șefului PSD vine în replică la recentele declarații ale președintelui PRO România.


"Stilul acesta mincinos și duplicitar al domnului Victor Ponta este unul dintre motivele pentru care nu am mai dorit să colaborăm, până la urmă. Neseriozitatea sa, dorința permanentă de a ieși în față prin orice mijloace, inclusiv prin neadevăruri, nu fac casă bună cu PSD. Este un om incapabil să construiască și știe doar să distrugă. Crin Antonescu a spus foarte clar motivul pentru care Ponta a distrus USL: este un om care are tot timpul o agendă ascunsă, croită nu pe interesele țării, ci pe interese personale", a scris Viorica Dăncilă, ieri, pe Facebook.


Liderul social-democraților susține că nu face "trocuri politice de genul intri tu și îl dăm pe celălalt afară".
"Nu asta înseamnă politica pentru mine. Dacă domnia sa a făcut astfel de tranzacții tot timpul (inclusiv cu Traian Băsescu), fără consultarea colegilor de partid, care aveau ca scop să își asigure scaunul, eu prefer deciziile luate în forurile partidului. Colegii mei și-au exprimat ferm, în CEx, opinia față de o alianță cu Pro România și ei îl cunosc foarte bine pe Victor Ponta", a mai scris Dăncilă.


Președintele Pro România, Victor Ponta, a scris, ieri, pe Facebook, că premierul Viorica Dăncilă i-a cerut "sprijinul pentru rămânerea la guvernare" și a susținut că discuțiile au eșuat din cauza șefei social-democraților, care a acceptat toate condițiile pe care liderul Pro România i le-a pus, cu excepția celei referitoare la renunțarea candidaturii la prezidențiale. 
Totodată, fostul premier o acuză pe Viorica Dăncilă de blat cu președintele Klaus Iohannis.


"Vreau ca toți votanții Pro Romania, PSD și ALDE să afle cine este vinovat pentru faptul că în această toamnă vom avea în continuare un Guvern lamentabil, candidați care fac blat cu Iohannis și nu intră serios în alegerile prezidențiale sperând că Iohannis și PNL (eventual cu sprijinul UDMR) îi mai țin în funcțiile lor bine plătite, cu elicoptere și milioane de euro subvenție de la buget!", a mai scris Ponta.


Toate declarațiile vin în contextul în care, zilele trecute, Viorica Dăncilă a declarat că ar putea începe discuțiile cu UDMR pentru susținerea guvernului în Parlament, în cazul în care ALDE părăsește guvernarea. Conducerea PSD a luat decizia, în ultima ședință a Comitetului Executiv să nu îi primească pe cei de la Pro România la guvernare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6396 secunde