Prefectul se ia, din nou, la trântă cu Nicușor Constantinescu

1689
Prefectul se ia, din nou, la trântă cu Nicușor Constantinescu - b3ac000f6f65c00013ae562c88c393f0.jpg

Articole de la același autor

Artiștii Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski care stau în locuințele de serviciu pot răsufla ușurați, deocamdată, deoarece prefectul județului Constanța, Claudiu Iorga Palaz, a atacat, ieri, în instanță Hotărârea 404/2010 adoptată de Consiliul Județean Constanța în ședința publică din 15 decembrie a anului trecut.
Practic, prin hotărârea respectivă, artiștii ar fi trebuit să fie evacuați din locuințele de serviciu.
Nemulțumit de hotărârea consilierilor județeni care au fost de acord cu o astfel de decizie, prefectul a cerut magistraților de la Tribunalul Constanța anularea hotărârii în cauză.
Drept urmare, până la soluționarea dosarului, actul administrativ adoptat de Consiliul Județean Constanța este suspendat, artiștii având dreptul de a dispune, în continuare, de locuințele lor.
Motivul care a stat la baza deciziei prefectului de a solicita judecătorilor anularea deciziei de evacuare a artiștilor constă în faptul că aceasta s-ar fi luat fără temei legal.
"Adoptarea acestei hotărâri s-a făcut fără respectarea normelor legale, Nicușor Constantinescu confiscând practic cele 30 de locuințe ale artiștilor și redistribuindu-le, fără a lua în considerare că există contracte de închiriere încă în vigoare ale angajaților Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski", a afirmat prefectul.
El a mai spus că, cel mai corect ar fi fost ca odată cu trecerea Teatrului de sub autoritatea Consiliului Județean Constanța în subordinea Ministerului Culturii și Patrimoniului Național, să se procedeze și la o predare a spațiilor de locuit, într-o formă sau alta.
Cererea prin care prefectul solicită anularea Hotărârii 404/2010 a fost depusă, ieri, la instanță, magistrații urmând să stabilească primul termen de judecată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4955 secunde