Prefectul Palaz depune o nouă plângere penală împotriva Consiliului Județean Constanța

1974
Prefectul Palaz depune o nouă plângere penală împotriva Consiliului Județean Constanța - 80728269ecfc59feb9ed6db6058f07cf.jpg
Reprezentantul Guvernului în teritoriu, Claudiu Palaz, a declarat, ieri, că va depune plângere penală împotriva Consiliului Județean Constanța, a Consiliului Local și a Primăriei Cernavodă pentru că nu au catadicsit să-și desemneze câte un reprezentant în comisia ce urmează a fi formată pentru referendumul de demitere a primarului din Cernavodă, social-democrata Mariana Mircea. Cele trei instituții aveau termen, așa cum explica prefectul Claudiu Palaz cu puțin timp în urmă, până la data de 22 decembrie, pentru desemnarea unui reprezentant în comisia menționată. Potrivit precizărilor lui Palaz, singura instituție care respectase acest termen fusese Judecătoria Medgidia care, de asemenea, trebuie să își numească un reprezentant în comisia de referendum.
Ieri, însă, prefectul Constanței a revenit și a declarat că își susține punctul de vedere și că, în curând, va depune plângere penală împotriva CJC, a CL și a Primăriei Cernavodă. "Voi înainta plângere penală pentru încălcarea legislației, care prevede clar că instituțiile sunt obligate, nu că își «pot» desemna. Nu este o opțiune, CJC nu are această opțiune. Ele (n.r. - instituțiile) trebuie să se conformeze legii", a venit explicația lui Claudiu Palaz.
Totodată, reprezentantul Guvernului în teritoriu a ținut să menționeze și că opțiunea electoratului trebuie respectată, din moment ce atât aleșii locali, cât și cei județeni sunt desemnați prin vot direct. Din acest punct de vedere el a argumentat că "aleșii din Consiliul Județean Constanța sunt votați și de locuitorii din Cernavodă, așa că opțiunea lor trebuie respectată", a menționat Palaz, referindu-se aici la respectarea dreptului cetățenilor din Cernavodă de a organiza un referendum de demi-tere a edilului-șef. Nu în ultimul rând, prefectul a mărturisit că speră ca cele trei instituții "să dea dovadă de maturitate și să înțeleagă că trebuie să respecte legislația și drepturile cetățenilor".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 19 Decembrie 2009
Stire din Politică-Administrație : Isteriile lui Nicușor Constantinescu
Pagina a fost generata in 1.7563 secunde