Prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa, caută soluţii pentru pregătirea valului 5 de Covid

163
Prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa, caută soluţii pentru pregătirea valului 5 de Covid - prefectpandemie-1637781724.jpg

Articole de la același autor

După ce s-a anunţat a fi un mare susţinător al campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului, prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa, a participat la o videoconferinţă susţinută de ministrul interimar al sănătăţii, Cseke Atilla, în cadrul căreia s-au discutat măsurile care ar trebui luate pentru a trece cu bine de valul 5.

„În acest moment, legat de pandemia COVID-19, avem o certitudine în fața noastră: valul 5 este o realitate și va exista și în România. Nu acum, nu peste o săptămână, dar cu siguranță își va face simțită prezența. Avem încă timp să ne ferim și să înțelegem beneficiile vaccinării, chiar și în al doisprezecelea ceas. Într-o videoconferință condusă de ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, la care am luat parte astăzi, au fost trasate mai multe priorități, pentru a nu fi luați prin surprindere. Bineînțeles că depinde și de vaccinare cum ne va găsi valul 5, dar asta nu înseamnă că sistemul sanitar nu trebuie pregătit. În niciun caz nu trebuie lăsate armele jos, chiar dacă vom observa o scădere constantă a cazurilor de infectare. Prioritatea este ca, acum, sistemul sanitar românesc să fie gata să remobilizeze paturile necesare, dar și resursa umană. Astfel, în perioada următoare, DSP-urile vor trimite o reactualizare a planurilor de reziliență, legat de paturile de terapie intensivă, pentru că trebuie să existe o mobilizare extrem de rapidă. La nivelul județului Constanța punctez că, în ciuda tuturor problemelor apărute, ne-am mobilizat în timp real, iar numărul de paturi a fost suplimentat, în funcție de numărul de noi infectări, chiar și de două ori pe săptămână. Referitor la medicație, la nivel național stocurile se află la un nivel bun, după cum ne-au transmis reprezentanții guvernamentali. Totodată, avem și soluția tratamentului cu anticorpi monoclonali. Acesta reprezintă un instrument care nu a fost folosit atât de mult cât s-a dorit, pentru că a fost și o lipsă de informare, în special din partea corpului medicilor de familie, care pot direcționa pacienții aflați în fazele incipiente ale bolii către o astfel de soluție. Ca o concluzie, statul se pregătește, sistemul sanitar se pregătește, rămâne doar ca și noi, cu toții, să ne pregătim pentru o nouă rundă în ring cu un adversar care poate fi nemilos, dar care poate fi și înfrânt. Prin vaccinare, prin acțiune rapidă, prin responsabilitate”, a transmis prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3961 secunde