Prefectul Claudiu Palaz sesizează DNA-ul pentru corupția din Primăria Adamclisi

4942
Prefectul Claudiu Palaz sesizează DNA-ul pentru corupția din Primăria Adamclisi - 74b75b2f2af434a58d56ef25d8e2b9c9.jpg
Reprezentantul Guvernului în teritoriu, Claudiu Palaz, a făcut, ieri, o declarație de presă legată de prezența sa, la sfârșitul săptămânii trecute, în comuna constănțea-nă Adamclisi, context în care s-a întâlnit cu mai mulți cetățeni din localitate, care i-au sesizat o serie de nereguli din administrația publică locală. Palaz a ținut să facă precizarea că nu s-a deplasat în județ pentru a da de băut și de mâncat oamenilor și că, totodată, el nu este în campanie electorală, așa cum s-a speculat. "Nu-mi îngrădește nimeni dreptul de a mă deplasa în județ și v-am spus că face parte dintr-un program care va avea loc în perioada urmă-toare", a afirmat Palaz, referindu-se la programul de audiențe ce urmează a fi demarat în teritoriu.
Vădit deranjat de comentariile tendențioase care s-au făcut pe marginea prezenței sale în comuna constănțeană, reprezentantul Guvernului în teritoriu a explicat că a ales să se deplaseze acolo la solicitarea unor localnici care se temeau să vină la Prefectură: "Mulți dintre cei din Adamclisi au refuzat să vină la Prefectură, să spună ce anume știu din acea zonă, de frică. Ăsta este cuvântul: frică!", a afirmat Palaz.
Cu această ocazie, prefectul a anunțat că, din cercetările efectua-te până la momentul de față de instituția pe care o conduce, s-a constatat că pășunea localității Adamclisi a fost "dată" către un anume Ioan Smedrea în baza unei simple adeverințe eliberate de Primărie și semnată, mai exact, de fostul primar, defunctul Emi-lian Burcea, și de soția acestuia, Marieta Burcea, agent agricol în cadrul administrației locale. Palaz a atras atenția asupra faptului că cele 108 hectare din pășune au fost "date", și nu concesionate sau date în administrare, lui Ioan Smedrea, fără, însă, ca acest demers să aibă la bază o hotărâre de Consiliu Local, potrivit legis-lației în vigoare. "Din punctul meu de vedere este un caz de corupție și voi sesiza DNA-ul", a anunțat prefectul Claudiu Palaz.
În aceeași ordine de idei, șeful Prefecturii Constanța a făcut mențiunea că, potrivit acelorași cercetări efectuate de instituția pe care o coordonează, se pare că, în pofida faptului că nu poartă același nume, Marieta Burcea și Ioan Smedrea sunt noră și socru. Mai mult decât atât, din primele constatări reiese că "pe această pășune urmau să fie făcute investiții, anume parcuri eoliene", a adăugat Claudiu Palaz.
Subliniind că regretă faptul că prezența sa în comuna Adamclisi a fost interpretată și denaturată în sensul în care el ar avea oarecare interese electorale în localitate, Palaz a reamintit, ieri, că Primăria Adamclisi este una dintre adminis-trațiile locale constănțene care a intrat în atenția Prefecturii pentru neregulile sesizate, nereguli care intră sub incidența legii penale.
Nu în ultimul rând, amintim că, urmare a decesului neașteptat al fostului primar, social-democratul Emilian Burcea, locuitorii din Adamclisi își vor alege, pe 30 mai, un nou gospodar șef. Data alegerilor locale parțiale a fost stabilită prin Hotărâre de Guvern. Proximul scrutin este, poate, unul dintre motivele pentru care tot ce ține de această administrație este supus unei mai mari atenții atât din partea factorilor politici, dar și a presei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7012 secunde