Prefectul Brăiloiu critică preocuparea politicienilor constănțeni față de ipoteza ruperii coaliției

1671
Prefectul Brăiloiu critică preocuparea politicienilor constănțeni față de ipoteza ruperii coaliției - 3327d2a42b3c91cf73eaef07f32e80b6.jpg

Articole de la același autor

Prefectul Liviu Brăiloiu consideră că problemele cu care se confruntă județul Constanța, anume starea deplorabilă a unora dintre instituțiile de învățământ, atragerea de fonduri europene, măsura 322 și lucrările de infrastructură ar trebui să ocupe un "spațiu" mai generos în preocupările factorilor de decizie ai Constanței - oamenii politici și directorii instituțiilor deconcentrate -, în defavoarea ipotezei potrivit căreia coaliția de guvernare se va rupe.

Concret, reprezentantul Gu-vernului în teritoriu, Liviu Brăiloiu, și-a manifestat in-dignarea față de interesul constant al politicienilor constănțeni, dar și al directorilor instituțiilor decon-centrate vizavi de posibila destrămare a coaliției. Astfel, Brăiloiu a precizat: "Toată lumea așteaptă ruperea coaliției. Nimeni nu mai vorbește despre atragerea de fonduri europene, nimeni nu mai spune nimic despre măsura 322 pentru care au fost depuse proiecte de către administrațiile locale, despre reabilitarea școlilor, a drumurilor, a rețelelor de alimentare cu apă și canalizare". În această ordine de idei, prefectul și-a exprimat speranța ca, cel puțin în proxima perioadă, actorii politici de la malul mării și directorii instituțiilor aflate în subordinea Executivului să-și focalizeze atenția mai puțin asupra posibilei ruperi a coaliției dintre democrat-liberali și social-democrați și mai mult pe problemele reale ale constănțenilor.
Totodată, Liviu Brăiloiu a atras atenția asupra faptului că discuțiile despre ipoteza ieșirii PSD de la guvernare sunt inoportune în contextul în care în localitățile constănțene există încă unități de învățământ insalubre și probleme ce țin atât de spitale, de locurile de muncă pentru tineri, cât și de liniștea și siguranța cetățeanului. Din acest punct de vedere, el a dezaprobat ieșirile în presă ale partenerilor de guvernare pe marginea acestui subiect, precum și schimbul de replici dintre aceștia pe care el îl consideră neavenit.
Nu în ultimul rând, repre-zentantul Guvernului în teritoriu a amintit că atragerea de fonduri, programele de investiții și locurile de muncă sunt subiecte care ar trebui să prevaleze politicii și atmosferei care guvernează coaliția PSD-PD-L. Din acest punct de vedere, Brăiloiu a anunțat că, dacă la deschiderea de an școlar nu a participat tocmai pentru ca prezența sa să nu fie comentată pe criteriul politic (în pofida, susține el, faptului că prefectul este apolitic), cel mai probabil în cursul săptămânii viitoare va vizita mai multe școli din județ în scopul de a vedea în ce condiții studiază elevii constănțeni.
Nemulțumirea lui Brăiloiu vine și ca urmare a faptului că, în ultima perioadă, "divorțul" dintre PD-L și PSD a ținut prima pagină a ziarelor și a constituit un subiect om-niprezent în jurnalele de știri. La Constanța, acest subiect a constat în trimiterea, la centru, în cursul săptămânii trecute, a unui răspuns oficial din partea PD-L Constanța, vizavi de relația cu partenerii de guvernare și, de asemenea, un răspuns foarte acid venit luni din partea președintelui PSD, primarul Radu Mazăre, la adresa atitudinii pedeliștilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4788 secunde