Remus Cernea:

"Prea mulți bani publici se duc către ortodoxie"

273
8

Articole de la același autor

Camera Deputaților a aprobat, ieri, participarea Camerei la bugetul Adunării Interparlamentare a Ortodoxiei, urmând ca această cotizație anuală să fie inclusă în bugetul forului legislativ, deputatul Remus Cernea protestând: "Prea mulți bani publici se duc către ortodoxie. Trebuie oprit acest lucru".

Proiectul de hotărâre în acest sens a fost adoptat de deputați cu 307 voturi "pentru", unul "împotrivă" și o abținere și menționează că această cotizație la Adunarea Interparlamentară a Ortodoxiei se prevede anual, începând cu 2014, în bugetul de venituri și cheltuieli și se aprobă de Camera Deputaților.

Deputatul Colegiului 9 din Constanța, Remus Cernea, a atras atenția că nu este stipulat cuantumul acestei cotizații.

"Mult prea multe fonduri publice se duc către ortodoxie, fie de la Parlament, fie de la autoritățile locale. Trebuie să oprim acest lucru, în România nu există biserică de stat", a adăugat Cernea, ceea ce a stârnit vociferările mai multor deputați. 

Comentează știrea

Dum!Dum!
13 iunie 2014
!!!

Mai baiatule esti dus rau de tot. Cine mama naibi te-a votat sa ajungi deputat. In loc sa te implici ca in Constanta si nu numai, viata sa fie cat de cat onesta, te dai de ceasul morti privind sexualitatea. Cred ca vizionezi multe filme porno.

admirator
13 iunie 2014
iote

omu lui Ponta si al lui Mazare! iote omu PSD, cu care este bara/bara conducerea BOR!.... Lucru dracu*n casa popii......

SEVER
13 iunie 2014
idiotuI de tomis

bai Cernea, cred ca maicata se da cu capuI de pereti cand vede ce a fatat. singureIe "idei" pe care Ie ai sunt pt poponari. dobitocuIe, nu ai priceput ca reIigia este o vaIoare cuturaIa fie ea musuImana, budista,catoIica sau ortodoxa ? ca 90% din omenire are un comportament echiIibrat datorita reIigiei si ca justitia nu este aItceva decat reIigie profana? esti un tripIu dobitoc ,un pericoI pt tineret.

ion
13 iunie 2014
vai de tine

Gandeste si tu ceva constructiv pt cetatenii care te-au ales ca sunt destule probleme.Esti setat doar sa ataci biserica

Radu
13 iunie 2014
Popii hrapareti. De ce primesc bani de la stat atit timp cit ei te jupoaie de viu ori de cite ori au ocazia, in special in cele mai grele momente ?

Popii hrapareti au introdus diferite ritualuri demente prin care au ingreunat enorm viata oamenilor. In primul rind ma refer la ritualurile de inmormintare care ncesita cheltuieli atit de mari incit unele familii sunt in imposibilitatea de a-si ingropa mortul. Ei sunt cei care au introdus mentinerea mortului trei zile ptr. a putea jegmani zilnic familia mortului. In mod normal mortul ar trebui inmormintat a 2-a zi. Datorita lor toate serviciile publice isi bat joc de familiile mortilor: scoaterea mortului din spital sau de la morga, obtinerea diverselor acte, etc.etc.; s-au dezvoltat o serie de afaceri cu mortii: case mortuare unde stai cu mortul trei zile de-ti sar ochii, etc. Ptr. cei care nu intelg ce am scris in ultima fraza si se intreaba ce vina au popii, le spun ca la musulmani (ma refer la cei din Romania) aceste bete in roate nu se pot pune deoarece ei protesteaza imediat pe cale religioasa, religia lor nepermitind tinerea mortului neingropat pe perioade nedeterminate,ca la noi. Tilharul de strada care-ti pune cutitul la git cerindu-ti banii este fara discutie foarte vinovat. Dar tilharul de popa care, in cea mai grea situatie posibila, atunci cind ai mortul in casa, te jupoaie de viu si, asa cum am aratat mai sus, a favorizat ca si altii din diferite servicii publice sa te jupoaie de viu, tilharul de popa e de doua ori mai vinovat decit tilharul de strada. Deasemenea acesti popi hrapareti inventeaza incontinuu metode prin care sa faca rost de bani. Pina acum veneau numai de Boboteaza; acum au inceput sa vina si de Pasti, iar prin unele locuri si de Sf. Maria. Probabil ca in urmatorii ani isi vor dezvolta si mai mult repertoriul in acest sens. In Romania sunt aproape 20000 (douazeci de mii) de biserici si peste 60000 ( saizeci de mii) de popi, lasind la o parte dascalii si altii care deservesc bisericile. Nr.-ul spitalelor scade iar fondurile acordate spitalelor sunt o bataie de joc. Dar numarul bisericilor este intr-o CONTINUA CRESTERE! Unde te uiti cu ochii se ridica o biserica. La fel, intr-o CONTINUA CRESTERE ESTE SI NUMARUL POPILOR! Nicaieri in lume nu exista un numar atit de mare de biserici si de popi raportat la numarul populatiei. Vesnic lacomi, nesatui, cu ochii cit cepele cind e vorba de bani, ei sunt mereu dispusi sa jecmaneasca, in special in momentele cele mai grele din viata omului.

nna
20 iunie 2014
celor fara minte

Daca mintea cea ingusta a unora ca cernea,radu si altii ca ei bolnavi de nici ei nu stiu ca-s bolnavi....deci daca aceasta minte s-ar intoarce catre DUMNEZEU ar intelege;dar le-a intunecat Dumnezeu mintile de-si fac poftele intre ei Daca toti si-ar achita contributia (nu ca la altii zeciuiala)atunci taxele ar fi inexistente .Cu ce ar vrea astia care zic cele de ocara,sa se mantuiasca?Dumnezeu este BUN si-i iarta pe toti care se intorc la EL

nna
20 iunie 2014
celor fara minte

Daca mintea cea ingusta a unora ca cernea,radu si altii ca ei bolnavi de nici ei nu stiu ca-s bolnavi....deci daca aceasta minte s-ar intoarce catre DUMNEZEU ar intelege;dar le-a intunecat Dumnezeu mintile de-si fac poftele intre ei Daca toti si-ar achita contributia (nu ca la altii zeciuiala)atunci taxele ar fi inexistente .Cu ce ar vrea astia care zic cele de ocara,sa se mantuiasca?Dumnezeu este BUN si-i iarta pe toti care se intorc la ELDe ce nu apare ce-i in paranteza (adica ba... si fe... ?)ca-i citat din Scripuri.Va deranjeaza adevarul si cenzurati ca sunteti de-ai lor?

julio
24 iunie 2014
raspuns

esti foarte slab informat(documentat)...In antichitate se tineau mortii 40 de zile inainte de a fi ingropati, si atunci nu erau ,,popii,, astia despre care vorbesti cu atata obida. Mai mult,de la aparitia crestinismului se ingroapa la 3 zile ,simbolizand Invierea,iar in cazuri eceptionale, se pot ingropa si peste acest tipar de zile. Asa ca mai bine multumeste ,,popilor,, ca sunt 3 si nu 40 de zile, ca altfel era groaznic. Si apropo,in ultimul timp s-a facut un sondaj din care a reiesit ca dam pe mancare anual 2500 de lei de persoana iar la stat 3000 de lei. Tie Biserica ce paguba ti-a adus?cate mii de lei te-a obligat sa ii dai? Sanatate.

Răspuns la: Popii hrapareti. De ce primesc bani de la stat atit timp cit ei te jupoaie de viu ori de cite ori au ocazia, in special in cele mai grele momente ?
Adăugat de : Radu, 13 iunie 2014
Popii hrapareti au introdus diferite ritualuri demente prin care au ingreunat enorm viata oamenilor. In primul rind ma refer la ritualurile de...

Articole pe aceeași temă

Vineri, 25 Aprilie 2014
Stire din Cultură-Educație : Minunea Izvorului Tămăduirii
Pagina a fost generata in 2.5343 secunde