Potrivit președintelui Adrian Stan, Liga Aleșilor Locali a PNL Constanța susține intrarea la guvernare a liberalilor cu proxima ocazie

2737
Potrivit președintelui Adrian Stan, Liga Aleșilor Locali a PNL Constanța susține intrarea la guvernare a liberalilor cu proxima ocazie - f5b61ec1453268c098f92980c6da0a3b.jpg

Articole de la același autor

La finalul ședinței de ieri a Biroului Politic Central al PNL, prim-vicepreședintele Ludovic Orban a declarat că liberalii au decis convocarea Ligii Aleșilor Locali pentru discutarea și întocmirea unui raport cu privire la discriminările pe care primarii liberali le-au resimțit în cursul anului 2009.
Liderul liberal a adăugat că, la ora actuală, "în localitățile conduse de primarii liberali, din cauza faptului că Guvernul nu și-a îndeplinit obligațiile constituționale, s-a ajuns la întârzieri în plata a o mulțime de lucrări de investiții, inclusiv nu sunt respectate drepturi fundamentale prevăzute de Constituție, anume dreptul la asistență socială și la educație".
"Pregătim un raport pentru întrunirea acestei Ligi a aleșilor locali liberali care va avea loc la sfârșitul lunii ianuarie, astfel încât să prezentăm atât Guvernului, cât și forurilor europene, Congresului puterilor locale și regionale și, de asemenea, să informăm toate organizațiile neguvernamentale și societatea românească în ansamblu pentru a arăta cu adevărat modul în care Guvernul Boc își tratează cetățenii României", a mai spus Orban. Totodată, el a informat că, la sfârșitul lunii ianuarie, se vor întruni, la Brașov, și grupurile parlamentare și conducerea PNL pentru pregătirea strategiei și priorităților sesiunii parlamentare care va începe în februarie.

Evaluări și măsuri
Secretarul general al Ligii Aleșilor Locali (LAL) la nivel central, constănțeanul Ionel Chiriță, a precizat că ședința va fi una care va oferi liberalilor din teritoriu posibilitatea de a se întâlni în cadrul structurii, dar și de a discuta în mod direct cu membrii conducerii PNL. "Vom evalua rezultatele obținute la alegerile prezidențiale, măsurile specifice pe care trebuie să le adopte un partid de opoziție, precum și reformele care trebuie aplicate, urmând principiile PNL, în administrația publică. De asemenea, vom încerca să găsim mijloacele necesare sprijinirii primarilor liberali împotriva discriminărilor sau abuzurilor pe care le fac democrat-liberalii", a mai punctat Chiriță.
Potrivit lui, delegația constănțeană va fi formată din aproximativ 25 de aleși liberali: primari, viceprimari, consilieri locali și consilieri județeni.

Mesajul aleșilor constănțeni
Președintele Ligii Aleșilor Locali a PNL Constanța, primarul Adrian Stan, a declarat că va participa la această întâlnire și va transmite mesajul liberalilor constănțeni: "regretul că nu am intrat la guvernare".
De asemenea, liderul liberal a precizat că, pe plan politic, Liga va urmări și va susține, în continuare, intrarea la guvernare cu proximă ocazie. "Acum, așteptăm reacțiile președintelui Traian Băsescu și a PD-L la scrisorile transmise de către Relu Fenechiu", a menționat Adrian Stan.
Vicepreședintele PNL Relu Fenechiu a transmis, ieri, scrisori premierului Emil Boc și preșe-dintelui Traian Băsescu prin care le cere să spună public de ce vor ca liberalii să intre în Guvern, așa cum democrat-liberalii clamează de câteva săptămâni "pe la televizor".
Relu Fenechiu atrage atenția, în scrisoarea sa, asupra faptului că nici PD-L și nici Traian Băsescu nu au făcut liberalilor "o propunere serioasă de guvernare" și nu a fost "invocat niciun temei concret pe care să se bazeze un parteneriat comun între cele două partide".

Vina PNL
"În opinia mea, într-o proporție de aproximativ 60% este vina PNL-ului că nu a intrat la guvernare", a explicat liberalul Adrian Stan. "Îmi doresc să intrăm la guvernare și să formăm o alternativă de dreapta", a mai afirmat el.
În privința discriminărilor cu care se confruntă edilii liberali, Stan a fost de părere că au existat astfel de practici și ele vor continua însă importante sunt fondurile europene. "Eu m-aș axa pe fondurile Uniunii Euro-pene. Guvernul trebuie să dea drumul la acești bani. Din cauza birocrației, din cauza unor funcționari din ministere, se împiedică luarea anumitor decizii care pot asigura transferul banilor mult mai rapid. Astfel de situații se întâlnesc mai ales la Ministerul Dezvoltării", a subliniat liderul liberal.
"Acum, trebuie să vedem și cum va arăta bugetul, să vedem și repartiția pentru Consiliul Județean Constanța, dar eu sunt optimist. Nu trebuie să ne pierdem optimismul", a încheiat el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4307 secunde