Ponta sau Iohannis? Ce proiecte au cei doi pentru România

10463
14
Ponta sau Iohannis?  Ce proiecte au cei doi pentru România - ponta594e9a59aff67b26-1415608769.jpg

Articole de la același autor

Victor Ponta candidează la președinția României sub deviza "Președintele care unește" și a propus un proiect pentru țară ce vizează 10 obiective majore.

1. Proiectul unui președinte util care unește și construiește o echipă: președinte, premier, Guvern, Parlament, cetățeni.

2. Nimeni nu rămâne în urmă! Egalitate de șanse în societate.

3. Dreptate până la capăt într-un stat în slujba cetățeanului - Justiție independentă, fără influențe politice.

4. România, stat euro-atlantic puternic bazat pe o economie de top în regiune.

5. Tinerii-viitorul României. Investiția în tineri, în educație, în familie, în viitor - cea mai importantă investiție pe care o poate face un stat prin crearea de noi locuri de muncă pentru tineri și stimularea angajării în baza unui plan național.

6.O națiune sănătoasă - proiect fundamental al unui stat care are grijă de cetățenii săi prin continuarea redeschiderii spitalelor și construirea de noi spitale regionale.

7. Securitatea Națională și siguranța cetățeanului sunt obligații fundamentale ale statului român fiind nevoie de întărirea statului de drept și combaterea fermă a corupției.

8. România viitorului. Construirea României digitale prin creșterea competitivității în zone de vârf precum industria IT.

9. Mândri că suntem români - acasă și în lume. Promovarea mândriei de a fi român trebuie să redevină un obiectiv al statului, dar și al societății civile.

10. O societate echitabilă în care valoarea și munca sunt promovate.




KLAUS IOHANNIS


Klaus Iohannis candidează la președinția României sub deviza "România lucrului bine făcut" și a propus un proiect ce vizează 11 teme majore de dezbatere și consens național. 


1. Un sistem educațional performant, care poate fi privit drept cea mai mare șansă pe care o avem pentru a face România performantă.

2. Punerea în aplicare cât mai rapidă a unei strategii naționale de sănătate care să privească investiția în sănătate ca pe o investiție în viitor.

3. O economie cu adevărat liberală și competitivă în care orice cetățean poate deveni investitor, iar toți investitorii, indiferent de mărimea capitalului investit, găsesc reguli simple și clare pentru dezvoltarea afacerilor lor, aducătoare de venituri la buget.

4. Regândirea relației dintre stat și cetățean în domeniul fiscal-bugetar.

5. Agricultură performantă și dezvoltarea satului românesc.

6. Preocuparea pentru sistemul de pensii și pensionari și încurajarea sistemului de pensii facultative private.

7. Dezvoltarea și modernizarea infrastructurii.

8. Reformă în instituțiile politice și administrative, schimbarea Constituției, respectiv a sistemului de alegere a Camerei Deputaților, Senatului, președinților de Consilii Județene și primarilor.

9. Reluarea unei discuții serioase cu privire la regionalizare și descentralizare.

10. Creșterea demografiei prin facilități acordate noilor familii.

11. România să devină o țară pe deplin occidentală, atât din punctul de vedere al nivelului de trai, al funcționării sistemelor sale publice, cât și al mentalităților și practicilor.


Comentează știrea

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Cezar Scodreanu
10 noiembrie 2014
Alegeri in preajma aniversarii ( comemorarii) a 25 de ani de la "Revolutie"

Tampitilor ! Treziti-va ! Premier in functie , candidat la presedentie ! Trebuia sa-si dea demisia cu 45 de zile inante de campanie ! Guvern tehnocrat, pana la alegeri ! Curtea Constitutionala ce spune ?

zoro
10 noiembrie 2014
din nou si de la capat

Numai uitandu-ma cu a cui platforma electorala începeți reportajul, ca un mesaj subliminal, înțeleg ai cui partizan sunteți si rămâneți. Indiferent ce se discuta comunistul vostru e primul in toate, clasamente, ierarhii, dar unde este cu adevărat primul la minciuna si hoție nu spuneti. Sper ca s-au trezit romanii si o sa mai facă o revoluție, prin vot ! Hai libertate ! Hai la vot !

admirator
10 noiembrie 2014
promisiunile lui Ponta

sunt blablalba... avem deja experienta conducerii lui de 2 ani si jumatate in fruntea Guvernului. Ce a realizat? Cred ca poporul roman a invatat sa faca diferenta intre simpla declaratie/promisiune si activitate. Haideti la vot!

4. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

nemo
10 noiembrie 2014
programe

Programul lui Ponta începe cu un pleonasm "construiește prin construirea".

Aurora
10 noiembrie 2014
bla-bla-bla, fraierilor

Programul lui Ponta este ceea ce romaneste spunem "gura bate curul". Vorbe in vant, nimic concret. De cand e la guvernare nu a facut nimic. Se observa lipsa totala a unui obiectiv concret, masurabil.

ath
10 noiembrie 2014
"machidonii" cu fata la zid

In primul rand,am tot respectul pentru comunitatea aromanilor din Constanta.Referitor la "egalitatea de sanse in societate" as vrea sa precizez cum vede Mazare aceasta "egalitate".Mazare spune cam asa:daca-l votati pe Iohannis,voi "machidonii,cu structura legionara" ,nu aveti nicio egalitate de sanse "la mine in primarie".Daca-l votati pe Ponta,va dau eu "sanse" din primaria mea.De exemplu aveti "sansa" sa castigati din "accente verticale" cu 30 de etaje.In plus,"machidonii" au sansa sa dezvolte "fluxuri financiare" din prostitutie,din cazinouri si din paradisuri fiscale, "la mine" in Mamaia sau la Fagadau in Constanta.Asa stau lucrurile,a explicat Cezarul si asta este "sursa lor de prosperitate"(adica a machidonilor).Hal de campanie electorala.Sictir primarule !

R.S
10 noiembrie 2014
PONTA PRESEDINTE

Victor Ponta este mai bun decat Iohannis. Fiti fairplay. Iohannis este mut. Nu am auzit nimic de la el. Iar programul lui parca l-a scris Roberta Anastase si Vasile Blaga.

zoro
10 noiembrie 2014
ok

In acest caz, greseala mea de interpretare. Ce e corect, e corect.

Sandu
10 noiembrie 2014
Ioha' votam

Eu cred ca mai bine e cu Iohannis. Asta pentru ca va reusi sa vanda la inceput copiii in strainatate si acestia vor avea o viata mai buna,apoi ne va vinde pe toti unde apuca,pe rand ca nu poate chiar tot deodata. In plus,se termina odata cu cearta asta ca e sau nu stat de drept in Romania. Nu va fi de drept si gata,ce naiba! Heil Iohannis! Sieg,Heil !

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4522 secunde