Ponta: Nu se pune problema participării UDMR la guvernare. Uniunea nu va vota Guvernul

246
Ponta: Nu se pune problema participării UDMR la guvernare. Uniunea nu va vota Guvernul - f8udmrsigla-1336383629.jpg
Premierul desemnat Victor Ponta a declarat, astăzi, după întrevederea cu liderii UDMR, că nu se pune problema participării Uniunii la guvernare. "Lucrurile sunt foarte clare pentru ambele părți: nu se pune problema unei participări a UDMR la guvernare. Dânșii vor fi în opoziție, noi vom fi la putere", a spus Ponta, citat de Mediafax.

El a mai spus că UDMR nu va vota Guvernul și că el nu a solicitat acest lucru în cadrul întrevederii.

Victor Ponta a precizat că nu s-a pus problema, în cadrul discuțiilor cu UDMR, semnării unui acord de colaborare parlamentară și nu s-a discutat despre o susținere a Cabinetului.

Ponta a spus că, pe termen lung, discuții punctuale care vor exista vor privi drepturile minorităților.

Premierul desemnat a precizat că unul dintre punctele de dezacord, la acest moment, cu UDMR privește modificarea sistemului de vot.

"Dânșii susțin sistemul proporțional. E un domeniu în care, cel puțin în acest moment, nu o să ne înțelegem, pentru că noi votăm mâine la Senat și apoi în Cameră o modificare a legii actuale, iar cel care e pe primul loc în colegiu va merge în Parlament", a spus Ponta.

Premierul desemnat a precizat că USL și-a asumat obligația de a trece în această legislatură Legea minorităților naționale, dar fără prevederea privind autonomia culturală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3983 secunde