Ponta: "Documentul primarilor este o formă de șantaj"

108
1
Documentul redactat de Asociația Comunelor prin care măsurile Guvernului sunt criticate reprezintă o formă de șantaj legată de problema incompatibilității aleșilor locali care fac obiectul sesizărilor Agenției Naționale de Integritate (ANI), șantaj care însă nu va funcționa, afirmă premierul Ponta. "Eu am înțeles acel document ca o formă de șantaj pentru problema ANI. Sunt lucruri care nu se pot face, pentru că orice lege am adopta nu se aplică pentru trecut, pot fi găsite soluții juridice doar pentru viitor", a spus Ponta la postul B1 TV.

El a adăugat, ironic, dacă nu cumva primarii s-au supărat și atunci când Executivul a decis să acopere de la bugetul de stat corecțiile financiare impuse de Comisia Europeană pentru nereguli identificate la proiecte locale.

Asociația Comunelor din România, organizație ce reunește aproximativ 2.900 primari de comune, a redactat un document în care critică măsurile luate în ultimele luni de Guvern, arătând că acestea au avut un efect negativ asupra comunităților locale, și a cerut premierului Victor Ponta să stabilească o întâlnire la Guvern până la 27 august, atenționând că, în caz contrar, nu se va implica pentru mobilizarea cetățenilor cu drept de vot la referendumul pentru revizuirea Constituție și la alegerile europarlamentare și prezidențiale.

Comentează știrea

adrian ioan
24 august 2013
ponta

minti

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2823 secunde