Ponta: Bugetarii vor primi din iunie o majorare de 8% la salarii. Restul până la 15% - în octombrie sau noiembrie

313
1
Ponta: Bugetarii vor primi din iunie o majorare de 8% la salarii. Restul până la 15% - în octombrie sau noiembrie - pontaparlamentb-1336375760.jpg
Premierul desemnat Victor Ponta a declarat, astăzi, după întrevederea cu delegația FMI, BM și CE că bugetarii vor primi de la 1 iunie salariile bugetarilor vor crește cu 8%, restul de până la 15% urmând să fie acordat tot în cursul anului 2012, în luna octombrie sau noiembrie, transmite Mediafax.

Ponta a precizat că restul de bani de până la 15% va fi primit de către bugetari în funcție de rezultatele economice, dar cu siguranță în cursul anului 2012, în luna octombrie sau în luna noiembrie.

Ponta a precizat că ministrul propus pentru Finanțe, Florin Georgescu, a negociat o țintă de deficit de 2,25% din PIB pentru 2012, adică o extensie de 0,35%, el subliniind că acest procent este mai mult decât suficient pentru a acoperi proiectele pe care guvernarea USL le consideră esențiale.

Victor Ponta a subliniat că deficitul nu va depăși sub nicio formă procentul de 3% din PIB.

Premierul desemnat a arătat că discuția de luni dimineață cu delegația FMI, BM și CE este o discuție finală, el arătând că acordul de principiu a fost finalizat.

Ponta a mai spus că, dacă Parlamentul va acorda votul de învestitură Guvernului, scrisoarea de intenție va fi aprobată de către Executiv în prima ședință de marți.

La rândul său, ministrul desemnat pentru Finanțe, Florin Georgescu, a precizat că discuția cu delegația FMI, BM, CE a cuprins elementele de principiu ale continuării relațiilor bilaterale dintre România și organismele financiare internaționale.

Potrivit lui Georgescu, partea română a exprimat prin premierul desemnat Victor Ponta angajamentul de a respecta obligațiile asumate pentru a obține în contrapartidă finanțarea internațională, în timp ce reprezentanții FMI, BM, CE și-au exprimat mulțumirea pentru încheierea documentelor tehnice.

România are în derulare un acord de tip preventiv cu FMI în valoare de 3,6 miliarde euro, completat de o înțelegere similară cu Comisia Europeană pentru foduri disponibile de 1,4 miliarde euro și o linie de credit de 400 milioane euro de la Banca Mondială. Acordul cu instituțiile financiare internaționale a fost încheiat în martie 2011, în prelungirea programului de 20 miliarde euro derulat în perioada 2009-2011.

Comentează știrea

Da
7 mai 2012
Am fost sigur

Bugetarii vor primi din iunie o majorare de 8% la salarii. Restul până la 15% - în octombrie sau noiembrie......NUMAI DACA MA VOTATI ...a uitat sa spuna.Domnule Ponta,dar dublarea pretului la incalzire,cand o rezolvati ? Nu aude.Aici,Ponta se face ca ploua.Majorarea aia a facut-o BoK si dictatorul de Basescu.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.69 secunde