Ponta anunță că îi dă afară din partid pe cei care au votat Guvernul Orban: Au ales să lupte împotriva mea și împotriva Pro România

247
Ponta anunță că îi dă afară din partid pe cei care au votat Guvernul Orban: Au ales să lupte împotriva mea și împotriva Pro România - ponta-1572899985.jpg
Victor Ponta a scris luni seara pe Facebook că Pro România nu a susținut Guvernul Orban în Parlament, la votul de învestitură. Fostul premier spune că cei care au votat pentru susținerea noului guvern vor fi dați afară din partid. De asemenea, Ponta spune că este dezamăgit de oameni pe care i-a promovat. "Sunt profund dezamăgit de faptul că oameni pe care i-am sprijinit, promovat, respectat și apărat în toate situațiile nu au rezistat azi în fața presiunilor - și că au ales să lupte împotriva Pro România, a propriilor convingeri și împotriva mea", a scris Ponta.


"A trecut Guvernul PNL Orban/Pro România NU a susținut acest Guvern (cei câțiva foști colegi care au votat au decis azi să meargă alături de PNL împotriva deciziei pe care am luat-o împreună - motiv pentru care azi ne despărțim și mergem mai departe fără ei); cei care ne acuzau că rămâne țara neguvernată să se apuce acum de treaba/câteva alte observații 'la cald': ca și în Decembrie 2009 avem un Guvern pe care oamenii NU l-au votat, care a trecut de Parlament prin aceleași metode ca în 2009, un Guvern care are ca singură legitimitate sprijinul Președintelui și care nu are nicio competență și nicio soluție pentru criza economică și socială care vine; ca și în Decembrie 2009 sau în Decembrie 2015 problemele adevărate și imediate ale oamenilor nu au contat/doar dorința de a pune cât mai repede și în orice fel mâna pe Putere/și obsesia recurentă de a avea și Presedinte și Guvern (și toate instituțiile Statului) în mâna unui singur Partid 'de dreapta'", a scris Ponta, pe Facebook.


El a precizat că se pregătește să sancționeze în Opoziție greșelile Puterii.


"Pro România a pornit ca un proiect politic de centru-stânga modern, care sprijină doar profesionalismul în guvernare, dispus să lupte cu sistemul politic PSD - PNL păstrând valori de centru-stânga europene/am luptat cu Dragnea și Dăncilă - nu ne transformăm în slugile lui Orban/este evident că azi au fost folosite toate forțele împotriva noastră - dar Pro România este o necesitate pentru însănătoșirea politicii de stânga modernă - vom merge în continuare pe drumul nostru/bătălia adevărată va fi în 2024 - să scoatem din nou țara din criză (ca în 2012)", a adăugat Victor Ponta.


Totodată, liderul Pro România s-a mai arătat dezamăgit de parlamentarii care au votat Guvernul liberal: "Ne despărțim de acești foști colegi care au ales să fie alături de Putere".


"Sigur că sunt profund dezamăgit de faptul că oameni pe care i-am sprijinit, promovat, respectat și apărat în toate situațiile nu au rezistat azi în fața presiunilor - și ca au ales să lupte împotriva Pro România, a propriilor convingeri și împotriva mea/o lecție despre oameni din care tot nu reușesc să înțeleg și să învăț de ajuns/păcatul lor este însă că au instaurat un Guvern care va face foarte mult rău - și oamenii nu îi vor ierta pentru asta/ne despărțim de acești foști colegi care au ales să fie alături de Putere/noi rămânem în Opoziție alături de cei care ne votează și care au încredere în mine", a mai scris Ponta.


În Pro România au fost discuții aprinse în ultimele zile, mai mulți lideri ai partidului încercând să îl convingă pe Victor Ponta să voteze Guvernul Orban. Fostul premier nu a fost însă de acord și a amenințat că cine votează Guvernul împotriva unei decizii luate deja la nivelul partidului va fi dat afară din Pro România.


Cei doi lideri care au încercat să îl convingă pe Victor Ponta sunt Daniel Constantin și Sorin Câmpeanu. De asemenea, parte a grupului care a susținut învestirea Guvernului este și europarlamentarul Pro România, Mihai Tudose.


Șapte voturi au fost asigurate și de aleși ai Pro România: Daniel Constantin, Damian Florea, Emilia Meiroșu, Georgian Pop, Mircea Banias și Liviu Balint.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 04 Noiembrie 2019
Stire din Politică-Administrație : Stelian Ion votează Dan Barna
Pagina a fost generata in 0.8672 secunde