"Soțul meu și-a iubit nespus de mult meseria"

Pompierul Marius Daniel Fripis, cetățean de onoare al Constanței

326
Pompierul Marius Daniel Fripis, cetățean de onoare al Constanței - fripiscetateandeonoare-1482947552.jpg

Articole de la același autor

Familia pompierului constănțean Marius Daniel Fripis, decedat la datorie, anul trecut, în timpul unei misiuni, a primit, ieri, în cadrul ședinței Consiliului Local Municipal Constanța, titlul de cetățean de onoare post-mortem acordat de autoritățile locale. 


Vizibili emoționați, soția pompierului și fiul acestuia au primit ca o recu-noaștere din partea tuturor constănțenilor diploma ce le va reaminti mereu despre curajul, devotamentul, dăruirea, puterea de sacrificiu și conduita exemplară demonstrate în îndeplinirea misiunilor încredințate de cel care a pus mai presus decât orice datoria și responsabilitatea de a salva viețile altora chiar cu prețul propriei vieți. 


"Soțul meu și-a iubit nespus de mult meseria și a participat la multe intervenții, însă de fiecare dată s-a terminat totul cu bine. Din păcate, ultima intervenție i-a fost fatală și i-a curmat destinul. Ne-am fi dorit ca acum să fie alături de noi, să petrecem sărbătorile împreună, însă nu mai putem da timpul înapoi. Vă mulțumim pentru acest gest, pentru această distincție", a spus Bety Fripis, soția pompierului. 


Proiectul de hotărâre prin care s-a dorit să se aducă un pios omagiu a fost inițiat de consilierul local Secil Givan Cantaragiu, de la PMP. 


"Sublocotenentul Fripis Marius Daniel și-a pierdut viața în linia întâi, la datorie, pe data de 29 august 2015, pentru a salva alte vieți. Ca pompier, și-a făcut datoria cu cinste, pricepere și devotament, manifestând grijă față de colegii săi în toate împrejurările. Numeroase sunt situațiile în care a pus binele celorlalți mai presus decât propria viață. Nu pot fi uitate calitățile sale de militar și nici cele care i-au definit personalitatea, apropierea de oameni, calmul cu care rezolva problemele apărute, precum și spiritul de solidaritate pe care îl arăta față de cei cu care a lucrat. Puterea de muncă, pregătirea profesională și curajul său au contribuit la bunul mers al intervențiilor la care a participat de-a lungul carierei sale de pompier militar. Pentru curajul și devotamentul său, precum și pentru salvarea de vieți omenești, este necesar să-i păstrăm vie amintirea și să-i conferim titlul de cetățean de onoare post mortem al municipiului Constanța domnului Fripis Marius Daniel", se spunea în expunerea de motive a consilierului local. 
Propunerea sa a trecut de toate comisiile abilitate și a fost votată în unanimitate de aleșii locali. 


Reamintim că, anul trecut, pe data de 29 august, pompierul Marius Daniel Fripis a decedat în urma unei explozii în timpul unei misiuni în municipiul Constanța. Fiind comandantul echipajului, el a fost primul care a intervenit pentru a stinge o butelie în flăcări, însă, la scurt timp, aceasta a explodat și i-a curmat viața. 


Pentru curajul și devotamentul său, Marius Daniel Fripis a fost avansat post-mortem la gradul de sublocotenent și i s-a acordat Ordinul "Bărbăție și Credință" în grad de Cavaler de către președintele României, Klaus Iohannis. Totodată, în semn de recunoștință, detașamentul de pompieri unde salvatorul a activat îi poartă acum numele. 


În urma sa, au rămas o soție și un copil ce vor fi veșnic îndurerați de dispariția prematură, la numai 42 de ani, a celui ce poate fi denumit, pe bună dreptate, un erou al Constanței. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 23 Decembrie 2016
Stire din Politică-Administrație : Constanța  scapă de grija încălzirii
Pagina a fost generata in 0.4876 secunde