PNȚCD Constanța face primii pași pentru realizarea unei colaborări locale cu PD-L

368

Articole de la același autor

Liderul țărăniștilor constănțeni, Tudorel Chesoi, a prezentat, ieri, într-o conferință de presă, princi-palele direcții de acțiune ale PNȚCD pentru 2010. Președintele Organizației Județene a PNȚCD Constanța, Tudorel Chesoi, a declarat că a participat, la sfârșitul săptămânii trecute, la o ședință a Biroului Național și a Comitetului Național unde s-au analizat acțiunile viitoare ale țărăniștilor.
Chesoi a menționat că 2010 va fi anul consolidării PNȚCD și anul în care relațiile bune cu PD-L vor continua și se vor accentua prin concretizarea unor acțiuni co-mune.
"Noi gândim colaborarea cu PD-L pe termen mediu și lung. Avem în vedere constituirea de alianțe locale, în primul rând. Să mergem pe liste comune și la alegerile locale - pentru consilieri județeni, locali, președintele Consiliului Județean, dar și primari, să facem echipă și să reușim cât mai multe împreună", a explicat Chesoi.
Totodată, liderul țărănist a ținut să transmită mesajul PNȚCD Constanța care susține cola-borarea cu PD-L având în vedere numeroase considerente, precum afilierea la Partidul Popular European sau apropierea doctrinară. Tudorel Chesoi a mai precizat că formațiunile politice vizate ar putea forma chiar o alianță na-țională, de tipul uniunii de partide sau federației, care s-ar putea numi "Uniunea Partidelor Populare" sau "Uniunea Creștin-Democrată".
Președintele PNȚCD Constanța a mai adăugat că, la nivel național, s-a luat deja decizia constituirii unor comisii mixte formate din reprezentanți ai celor două partide pentru concretizarea acestor alianțe.
În plus, țărăniștii constănțeni au început discuțiile cu democrat-liberalii conduși de Mircea Banias în vederea realizării colaborării locale.
Pe de altă parte, prim-vicepreședintele PNȚCD Constanța, Corneliu Neagoe, a atras atenția că, deși PD-L își dorește o fuziune cu țărăniștii, această variantă nu va fi pusă în practică niciodată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.666 secunde