Vasile Blaga:

"PNL va vota împotriva proiectului legii pensiilor aleșilor locali"

134
1

Articole de la același autor

Copreședintele PNL Vasile Blaga a declarat, ieri, că parlamentarii liberali vor vota împotriva proiectului legii pensiilor aleșilor locali, la fel cum au votat și în cazul proiectului legii pensiilor suplimentare pentru parlamentari.

Comisia juridică a Senatului a întocmit, marți, un raport favorabil în cazul propunerii legislative pentru modificarea Statutului aleșilor locali. Potrivit actului normativ, primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții de consilii județene care îndeplinesc condițiile vârstei standard de pensionare au dreptul la indemnizație pentru limită de vârstă.

"Cuantumul indemnizației pentru limită de vârstă se acordă în limita a trei mandate și se calculează ca produs al numărului lunilor de mandat cu 0,55% din indemnizația brută lunară. Indemnizația se cumulează cu orice tip de pensie stabilită în sistemul public de pensii și se suportă din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice", se arată în textul propunerii legislative.

Actul normativ, semnat de 30 de deputați și senatori de la PSD, PNL și UDMR, mai prevede că, pentru mandatele incomplete, indemnizația se calculează proporțional cu perioada de mandat exercitată, care nu poate fi mai mică de doi ani.

Proiectul, care a fost adoptat tacit de Camera Deputaților, va intra, împreună cu raportul Comisiei juridice, în dezbaterea plenului Senatului, decizional în acest caz. 

Comentează știrea

ct
18 decembrie 2015
blaga si ....adunatura de mafioti

Blaga si Alintata Burghiu nu reprezinta PNL.Ei au ajuns acolo in functii din greseala (Alintata) si blaga prin cea mai odioasa miscare politica di lume .O adunatura de mafioti (pdl)Din care face parta si blaga a pus la punct o unificare unica in lume pe care numai un bou ca Antonescu putea pune botu.Basescu a fost ..genial Antonescu in rolul magarului pacalit.Asa un partid care ne "ciuruit 10,ani si care trebuia sa aibe soarta PNT revine la putere la guvernare .Romani tampiti la cap si betivi cred ca malai mare este pnl NUU...pnl este Tariceanu Jorica nicolai Ghise astia sant adevarati liberali...

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3604 secunde