Liberalul Cristian Bușoi:

PNL susține revendicările sindicatelor din sistemul sanitar

192
PNL susține revendicările sindicatelor din sistemul sanitar - fondcristianbusoi1-1521567420.jpg

Articole de la același autor

Partidul Național Liberal susține revendicările sindicatelor din sistemul sanitar, a declarat, ieri, vicepreședintele liberal Cristian Bușoi.


"PNL susține revendicările sindicatelor și ale medicilor în ceea ce privește haosul legat de noile reglementări în privința salarizării personalului din sănătate. Minciuna, din păcate, este o politică de stat a actualei guvernări, a PSD, și de la această regulă nu face excepție nici inițiativa privind salariile din sănătate. Minciuna care se construiește acum în spațiul public și care pune o presiune foarte mare pe medici este că toți medicii vor avea salarii și venituri între 3.000 și 6.000 de euro, ceea ce în mod evident nu este adevărat", a afirmat Bușoi, președintele PNL București, într-o declarație de presă susținută la Palatul Parlamentului, citat de Agerpres.


Potrivit acestuia, o bună parte dintre creșterile salariale deja prezentate de social-democrați și care există pe hârtie sunt ori anulate, ori diminuate de măsura privind plafonarea sporurilor, dar și de "revoluția fiscală" începută de PSD cu mutarea contribuțiilor de la angajator la angajat.


"În al doilea rând, foarte important, o bună parte dintre cei care lucrează în sistemul sanitar din România nu au primit sau nu vor primi niciun fel de creștere salarială. Medicii de familie, deși reprezintă o categorie extrem de importantă în interiorul arhitecturii sistemului sanitar, nu au fost cuprinși în aceste creșteri salariale substanțiale, pentru ei existând doar o mică creștere salarială și aceasta obținută în urma unor proteste", a adăugat Bușoi.


Legat de plafonarea sporurilor, vicepreședintele liberal susține că acest lucru afectează în mod direct categorii de medici care sunt esențiali pentru rezolvarea problemelor acute din sistemul de sănătate și a arătat că doar creșterea salarială nu rezolvă oprirea exodului medicilor în străinătate.


Bușoi a mai susținut că o altă minciună importantă, care continuă să rămână la stadiul de minciună, este aceea a spitalelor regionale și a marelui spital republican, la care s-a adăugat și povestea legată de spitalul metropolitan din București.


"PNL face încă odată un apel ferm la actualul Guvern să facă măcar din construirea celor trei spitale, la care avem și bani europeni, o prioritate, pentru că în ritmul în care merg lucrurile există riscul ca banii europeni pentru spitalele regionale să fie pierduți, pentru că până acum lucrurile nu au înaintat așa cum ne-am angajat în fața Comisiei Europene", a subliniat Bușoi.


PNL mai face un alt apel către Guvern și în ceea ce privește criza imunoglobulinei, pentru găsirea unor măsuri urgente care să evite o viitoare posibilă criză, după ce a fost deja activat mecanismul de sprijin UE-NATO. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4837 secunde