PNL și PMP au dat peste cap toate calculele. Creșa "Licuricii", în pericol de desființare. Părinții, disperați!

1413
PNL și PMP au dat peste cap toate calculele. Creșa

Articole de la același autor

Consilierii locali ai Municipiului Constanța s-au reunit, ieri, în cadrul unei ședințe ordinare. Întâlnirea a avut loc, de la ora 14.00, în sala "Remus Opreanu" a Palatului Administrativ. Pe ordinea de zi, s-au aflat 44 de proiecte de hotărâre. 


Unul dintre cele mai importante proiecte a vizat cumpărarea prin negociere directă a imobilului teren și construcție situat în Constanța, str. I.C. Brătianu nr. 16, cu destinația creșă, proiect care a mai fost în atenția aleșilor, însă a picat la vot la ședința de luna trecută. 


Cu toate acestea, chiar dacă părinții copiilor care merg la această creșă au sperat că problema se va rezolva, în ședința de ieri, lucrurile nu au stat așa cum se așteptau. Concret, proiectul a fost supus la vot, însă atât consilierii de la PNL, cât și cei de la PMP s-au abținut la vot, astfel încât cu 11 abțineri și 15 voturi "pentru" ale celor de la PSD, proiectul nu a fost aprobat. 
Mai exact, Primăria Constanța vrea să cumpere prin negociere directă imobilul teren și construcție situat în Constanța, b-dul I.C. Brătianu nr. 16, unde funcționează actualmente Creșa "Licuricii". În imobilul respectiv își desfășoară activitatea didactică 100 de copii. Imobilul, în suprafață de 1.162 mp și curte de 170 mp, este închiriat de administrația locală de la o persoană fizică. 


"În aceste momente, proprietarul clădii trăiește o dramă familială și nu se mai poate descurca doar din chirie. Dorește să vândă clădirea. Ne-a făcut o ofertă extrem de favorabilă, ceva la 700 de euro/mp. Este mai convenabil să cumpărăm decât să construim o creșă nouă. Părinții copiilor mi-au transmis o scrisoare, din câte știu au trimis una și liberalilor. Din păcate, nu au înțeles nimic din moment ce astăzi au picat la vot proiectul. Eu am făcut tot ce mi-a stat în putere", a declarat edilul Decebal Făgădău, după ședința Consiliului Local Municipal. 


De partea cealaltă, părinții copiilor sunt extrem de îngrijorați de situația creată. 


"Deschiderea Creșei «Licuririi» în luna februarie a acestui an a fost o gură de oxigen atât pentru sistemul creșelor de stat din orașul Constanța, cât și pentru noi, părinții, în sensul că am reușit să ne înscriem copiii la o creșă de stat. Ținem să menționăm că suntem extrem de mulțumiți de condițiile din creșă, de personal și de serviciile oferite. Întrucât abia a debutat anul școlar și suntem în pragul anotimpului rece, iar imobilul se poate vinde în orice clipă și având în vedere că opțiunea unei creșe particulare este una nerealistă pentru noi părinții, costurile lunare ajungând la suma de aproximativ 1.500 lei pentru un copil și nu ne permitem un astfel de lux, vă rugăm să apelați la toate pârghiile posibile pentru ca această creșă să nu își închidă porțile, iar noi să nu fim nevoiți să renunțăm la locurile noastre de muncă pentru a sta cu copiii acasă. Menționăm că nu îi putem transfera la alte creșe din sistemul public, întrucât locurile sunt demult ocupate în toate celelalte cinci creșe de stat din oraș, creșele fiind deja supraaglomerate", au transmis părinții copiilor prin intermediul unei scrisori. 


XXX 
Alte proiecte de interes votate de aleșii locali au vizat aprobarea execuției bugetului local pe trimestrul III pe anul 2019 și aprobarea rectificării bugetului local pe anul 2019. De asemenea, au trecut la vot proiectele ce făceau referire la aprobarea oportunității vânzării directe a unor terenuri situate în municipiul Constanța. 


În plus, au fost repartizate mai multe locuințe sociale pentru cei care nu aveau un adăpost deasupra capului. De asemenea, s-a aprobat înființarea comisiei de identificare și inventariere a tuturor monumentelor de pe raza municipiului Constanța. 
Totodată, consilierii locali au votat numirea unor membri în Consiliul de administrație al SC Telegondola Mamaia SRL, în persoana lui Marian Ștefan și Andrada Bărbatu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4063 secunde