PNL reacționează: Tăierea fondurilor Administrației Prezidențiale, o acțiune de sabotare a diplomației

345
PNL reacționează: Tăierea fondurilor Administrației Prezidențiale, o acțiune de sabotare a diplomației - pnlreactioneazaioneldanca-1533660014.jpg

Articole de la același autor

Tăierea fondurilor pentru Administrația Prezidențială este o acțiune de sabotare a diplomației externe pro-europene și pro-atlantice, consideră purtătorul de cuvânt al Partidului Național Liberal, Ionel Dancă.


"Dragnea se folosește în mod meschin de bugetul statului pentru a se răzbuna pe adversarii lui politici. Niște penali au ajuns să împartă banii publici pentru interese proprii și împotriva intereselor României. Tăierea fondurilor pentru Administrația Prezidențială este o acțiune de sabotare a diplomației externe pro-europene și pro-atlantice", a scris Ionel Dancă, pe Facebook.


Luni seara, Ministerul Finanțelor Publice a publicat pe site-ul propriu proiectul de rectificare bugetară.


Conform acestuia, Ministerul Finanțelor, Ministerul de Interne și Ministerul Sănătății sunt principalii beneficiari de fonduri în urma primei rectificări bugetare din acest an.


Principalele diminuări de credite vor fi la Serviciul Român de Informații (-113 milioane de lei), Ministerul Cercetării și Inovării (-122,1 milioane de lei), Ministerul Energiei (-45,7 milioane de lei), Ministerul Dezvoltării (-44,2 milioane lei), Ministerul Afacerilor Externe (-35,1 milioane lei), Serviciul de Protecție și Pază (-22,7 milioane de lei), Ministerul Turismului (-17,3 milioane de lei), Ministerul Mediului (-17 milioane de lei), Serviciul de Informații Externe (-16,5 milioane de lei), Serviciul de Telecomunicații Speciale (-16,2 milioane lei), Ministerul Economiei (-15 milioane lei) și Administrația Prezidențială (-11 milioane de lei).


În acest context, ieri, purtătorul de cuvânt al șefului statului, Mădălina Dobrovolschi, a declarat că președintele Klaus Iohannis consideră că rectificarea bugetară anunțată de Guvern reprezintă "o încălcare grosolană și o încercare de a bloca prin constrângeri bugetare activitatea unei instituții fundamentale".


De asemenea, Dobrovolschi a spus că reducerea de către Guvern a bugetului Administrației Prezidențiale este de natură să ducă la imposibilitatea de a se mai desfășura Summitul Inițiativei celor 3 Mări.


Președinția a precizat, ulterior, că a adus la cunoștință Ministerului Finanțelor Publice și Guvernului situația gravă în care s-ar putea ajunge dacă vor fi efectuate reducerile masive de buget. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.906 secunde